#BFZLD14: Ontketend Birth Of Joy pakt flink uit op de Sena Stage #BFZLD14: Ontketend Birth Of Joy pakt flink uit op de Sena Stage

Publiek laat zich niet direct inpakken

, Ben Willemsen

#BFZLD14: Ontketend Birth Of Joy pakt flink uit op de Sena Stage

Publiek laat zich niet direct inpakken

Ben Willemsen ,

Wie de live reputatie van Birth of Joy nog niet kent, zal deze middag aangenaam verrast zijn door het vlammende optreden van de driekoppige blues/rockformatie. De energie spat er aan alle kanten vanaf bij de band. Met de gruizige maar toegankelijke sixties/seventiessound weet de band het publiek echter niet direct aan zich te binden.

Eerder dit jaar beleefden de mannen hun hoogtepunt op SXSW. Verder treden ze overal op waar mogelijk en met het geweldige nieuwe album “Prisoner” op zak zou je verwachten dat dit het jaar van Birth of Joy gaat worden. Toch heeft de band moeite om onder de aandacht te komen bij het publiek. Vandaag in Vlissingen een offensief van de band; en met succes kunnen we wel zeggen, al heeft het even tijd nodig voordat het publiek zich laat pakken door de Birth of Joy sound.
 
De band knalt er direct in, waarbij zanger/gitarist direct zijn zonnebril verliest. De mannen bouwen de show op naar steeds meer energie met stevige dansbare psychedelische nummers, waar naar het einde van de set steeds meer geïmproviseerd wordt. Het publiek weet uiteindelijk de band op waarde te schatten en laat zich meeslepen.
 
We kunnen wel stellen dat Birth of Joy vandaag een heerlijk onrustig en psychedelische set heeft neergezet. Niet altijd een even strakke show, maar dat hoort ook wel een beetje bij deze band. Veel ruimte voor improvisatie, een lekkere gitaarsound en dat heerlijk scheurende orgel maakt het af. 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland