Anywave festival 2014

Zierikzee muziektempel voor een weekend

Indi van Casteren ,

Het Anywave festival strijkt dit jaar wederom neer in de Zeeuwse stad Zierikzee. Het poppodium Brogum is op woensdag 11 juni, vrijdag 13 juni en zaterdag 14 juni weer het toneel voor opkomend- en gevestigd talent. Verschillende bands vanuit het hele land staan klaar om er een muzikaal Anywave-weekend van te maken.

Woensdag 11 juni

Het muziekaanbod is zeer uiteenlopend, van rock en punk tot aan funk en ska. Voorafgaand aan het Anywave- weekend is het een traditie om het festival te openen met een theatervoorstelling voor de jongere generatie. Dit jaar is het de eer aan Magic Steve, die op woensdag 11 juni zijn goochel-act presenteert, speciaal voor de kinderen.

Vrijdag 13 juni

Op de vrijdag staat er een gevarieerd programma klaar. De Zeeuwse band Kaviaar, bestaande uit een aantal bekende Zeeuwse muzikanten uit onder andere Skybicycle en Backlash, brengen instrumentale jazz-fusion ten gehore. Groovy funk, old school gemixt met modern, dat zijn de Funky Organizers. De band bestaat uit ‘drie jonge gasten’ zoals ze zichzelf omschrijven. De broers Willem en Bram en drummer Zep. De achtkoppige ska band Bazzookas hebben met hun nieuwe album ‘Kaboem!’ genoeg muzikaal voer om het publiek te vermaken. 

Zaterdag 14 juni

Ook de zaterdag is een goed gevulde muzikale dag. Smelly Kitchen is aanwezig en geeft een optreden waarin de diep rauwe hammond sound met energieke grooves duidelijk te horen is. Voor de metal-liefhebbers staan Legija, death-metal band, en Harbour of Souls, hardrock en heavy metal, op het podium in Brogum. De Amsterdamse Claw Boys Claw en Keaton zorgen voor een portie rockmuziek. 

Benieuwd naar het hele programma van het Anywave festival? http://www.brogum.nl/programma