Finalisten Steenworp zijn bekend

Keaton wint laatste voorronde in IJzendijke

Gijs Kamphuis ,

Rockbands Keaton en Pevis hebben zich als laatste geplaatst voor de finale van bandcompetitie Steenworp. De eerste band kreeg zaterdag in café La Porte Do'r in IJzendijke de voorkeur van de jury. Pevis wist zich verzekerd van het meest aantal publieksstemmen geteld over alle vier de voorrondes. Behind The Mirror, Red Star Line en Clear Clamour waren al geplaatst.

Keaton wist in IJzendijke te winnen van Giant Diamond Sea Turtle, Soul Novo, Whitfield en A Gift From Casanova, die nog wel de publieksprijs won, maar minder stemmen kreeg dan Pevis twee weken eerder. De andere twee winaars van de publieksprijs, Oscar Redwood (in Schoondijke) en gitarist Julio Melio (in Westdorpe) zien we dus ook niet terug in de finale. Belgische rocktalent Black Tolex, vorig jaar nog te bewonderen op Weitjerock, sloot de avond in stijl af.  

De finale van Steenworp vindt plaats op 19 april in de Pit in Terneuzen. De winnaar krijgt een plekje op Weitjerock, Vestrock en The Road To Graauwrock. Tevens krijgt de winnaar studiotijd, workshops en een fotoshoot aangeboden.