De Staat hoofdact Weitjerock

Eva Auad en Tubelight ook naar festival in IJzendijke

Gijs Kamphuis ,

Rockformatie De Staat is hoofdact op Weitjerock. De band uit Nijmegen komt in IJzendijke hun nieuwe album ‘I Con’ voorstellen. Ook zijn het Belgische Tubelight en singer-songwriter Eva Auad aan de line-up toegevoegd. De officiële voorverkoop van het festival dat 27 juli plaatsvindt, is ook vandaag begonnen.

De Staat kreeg na het uitbrengen van debuutalbum ‘Wait For Evolution’ in 2009 de 3voor12 Award voor het beste album. Optredens op Lowlands en Glastonbury volgenden evenals een tournee door Engeland met dEUS. De groep rond zanger Torre Florim bracht vorig jaar september hun derde album ‘I Con’ uit, wat de redactie van popblad Oor “Niets meer of minder dan een wereldplaat”, noemt. De alternatieve maar dansbare rock van het viertal zal in IJzendijke ook zeker de voetjes van de vloer krijgen.
 
Singer-songwriter Eva Auad is geen onbekende op de Zeeuwse festivals. De Vlissingse bracht in 2011 haar debuutplaat uit nadat ze een jaar eerder de tweede ronde van The Voice Of Holland haalde. Optredens in het hele land volgende met een optreden in de HMH in Amsterdam, als voorprogramma van De Dijk, als een van de hoogtepunten.  De zangeres brengt nog dit jaar een nieuw album uit waarvan ze op ‘het weitje’ aan de Krabbengatweg zeker een voorproefje zal geven.  
 

Een van de finalisten van de 2012 editie van Humo’s rockrally luistert naar de naam Tubelight. Deze Belgische rockers mixen het geluid van Velvet Underground met jaren negentig rock. De eerste single van het viertal ‘Coming After You’ was veelvuldig te horen op Studio Brussel. De band is druk bezig met het opnemen van hun debuutalbum en wie weet presenteren ze het wel op West-Zeeuws Vlaamse grond.
Weitjerock bevestigde eerder al de komst van rockacts The Sore Losers, Customs en The Elementary Penguins, singer-songwriter Dyl’n en DJ M@gneto.
Voor kaarten en meer informatie ga je naar www.weitjerock.com