Liesanne wint Singer-Songwriter Contest

Thools Manic Panic wint publieksprijs

Tekst: Redactie 3voor12/Zeeland Foto's: Ursula van der Laan ,

Afgelopen zondagmiddag vond in Gebouw-T de finale van de Singer-Songwriter Contest plaats. Zes finalisten namen het deze middag tegen elkaar op. De jury koos Liesanne, met begeleiding van Jens op gitaar, als beste singer-songwriter van Bergen op Zoom en omgeving. Zij gingen onder andere naar huis met een cheque van muziekwinkel Bax en mogen op 19 april optreden tijdens het singer-songwriterfestival van Gebouw-T: PUUR.

Drie voorrondes gingen aan de finale vooraf en in totaal 12 deelnemers. Elke voorronde mocht zowel publiek als jury een winnaar kiezen die door gingen naar de finale. In de finale stonden uiteindelijk Estelle van den Broek uit Halsteren, Carlijn Mulder, Pieter Putnagel en Liesanne van Dongen uit Bergen op Zoom. En uit Tholen de twee acts Rik Bokelman en Manic Panic, bestaande uit Anne van Eijk en Roy van Dijke.

De jury, bestaande uit Mireille Matthijsen (vocal coach bij het CKB), Eva Luijkx (T-on-Air), Kees Deurwater (muziekliefhebber) en Maurits Malherbe (muzikant),  bekroonde Liesanne met haar begeleider Jens als winnaar, mede door hun originaliteit, volledigheid en afwisseling van de songs en het plezier dat het duo uitstraalde. De publieksprijs ging naar Manic Panic.

Liesanne is in Gebouw-T terug te zien op zaterdag 19 april. Dan staat zij samen met onder andere Maaike Ouboter, Eefje de Visser en Tangarine op het singer-songwriterfestival PUUR.