De 34e Anywave was weer een succes. Ook voor de 2014 editie is er were een toffe sfeer in popzaal brogum. Het is niet afgeladen druk, wel goed gevuld. Voor degene die trek krijgen zijn er wat kraampjes met eten rondom Brogum. Tevens kun je buiten even de benen rusten op het terras en genieten van de zwoele zomeravond. Binnen is er veel muziek en.... voetbal!

Petje af voor Funky Organizers

De vrijdagavond op Anywave wordt dit jaar geopend door Funky Organizers. Een jonge band, zowel qua leeftijd van de bandleden als het bestaan van de band zelf. Vorig jaar zijn ze tijdens de Regio Ruis-finale een stuk bekender geworden onder het Zeeuwse publiek en ze hebben sindsdien niet stilgezeten. Het eigen repertoire dat ze spelen zit erg goed in elkaar. De riffs en breaks zijn retestrak en de muzikanten zijn goed op elkaar ingespeeld, dat geeft een sterke dynamiek. Het blijft boeien, dat is vooral knap omdat het puur instrumentaal is. Petje af voor zulke jong gasten. Funky Organizers gaat zeker naam maken als ze zo door gaan.

Na het eerste optreden kunnen de bezoekers kiezen tussen de band Kaviaar in de zaal, of de voetbalwedstrijd Spanje-Nederland in de tent. De interesse is verdeeld. Toch heeft de band Kaviaar een flink publiek meegekregen. Ze spelen vanavond met een aantal gast-artiesten; een dj, zangeres, saxofonist en een tweede drummer. Hun set is heel afwisselend. Van klezmer tot funk naar jazz, maar vooral erg dansbaar. Achter hen staat een scherm waar tussen de eigen videobeelden door ook de wedstrijd wordt vertoond.  

Skaparty met Bazzookas

De headliner van de vrijdagavond zijn de Bazzookas. De feestvreugde is na de voetbaloverwinning aardig toegenomen en Bazzookas doet daar nog een schepje bovenop. De achtkoppige skaband krijgt de tent op z’n kop met een optreden vol energie. Tussendoor wordt nog een foto gemaakt vanaf het podium met de hele band tussen het publiek, waarna het feest wordt hervat. Met strakke up-tempo ska onder de Nederlandstalige teksten weet de band het publiek meteen weer aan het springen te krijgen.

Om de benen nog even in beweging te houden wordt de avond afgesloten met de dj’s van CLIKK. Een concept dat ooit als straatfeestje begon, maar nu is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Techno, techhouse en deephouse worden afgewisseld waarbij de laatste biertjes op de dansvloer worden genuttigd.

Een goed begin van Anywave 2014 dus. Het is niet afgeladen druk, maar wel goed gevuld. Er hangt een toffe sfeer.

Drukke zaterdag

Naast de finale van Regioruis (zie hier) stonden er nog een keur aan artiesten op de Anywave podia. Hieronder een fotoverslag van de Anywave zaterdag.