#VR14: The Shore Cries Attic rent zichzelf voorbij

Een band beter geschikt voor een open podium.

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Kelly Thans ,

De Walcherse band The Shore Cries Attic is gekozen om in 2014 mee toe doen met Popaanzee. Zodoende krijgen ze de mogelijkheid om door heel Zeeland op te treden en dus veel ervaring op te doen.

Het is lastig om The Shore Cries Attic in deze setting te kunnen beoordelen. De zes bandleden zijn verspreid over het podium met koptelefoon op. Het gevolg is dat een podium vol staat met bandleden, maar ze leken afzonderlijk van elkaar te spelen. Het vloeide niet samen. Zanger Jason is de agressieve van het stel en schreeuwt regelmatig de longen uit zijn lijf. Een goede stem voor (punk)rock, waar de muziek af en toe naar neigde. Maar de muziek bevat veel elementen, wat misschien ook hun zwakte is. Het maakte het rommelig op het podium en ieder is bezig met zijn eigen ding.

Jason rent over het podium en door de zaal. De gitaristen en bassist geven tussendoor ook een showtje, maar het optreden wordt hierdoor één grote chaos. Maar of dat in dit geval de band aan te rekenen valt is onduidelijk, het kan aan de omstandigheden liggen. Een rockband met zoveel energie hoort niet weggestopt te worden onder koptelefoons. Klein detail, de bandnaam is erg 'vergeetbaar'.