#VR14: Marble Sounds wiegt Vestrock zachtjes in slaap

Marble Sounds wiegt Vestrock zachtjes in slaap

Tekst: Emily Griffiths Foto’s: Martin Hol ,

‘Het antwoord op The National’ noemde presentatrice Sofie Engels Marble Sounds. De Belgische band rond Pieter Van Dessel werd eind 2013 opgepikt door Studio Brussel met ballad ‘Leave A Light On’ en wist zo eindelijk meer aandacht naar zich toe trekken. De meerstemmige samenzang en rustieke gitaarsongs doen een mens wegdromen, en misschien zelfs iets te lang op Vestrock.

Werkelijk alles aan Marble Sounds is mooi. Het melancholieke ‘Ship In The Sand’ bijvoorbeeld of het rustieke ‘Sky High’ uit hun debuut ‘Nice Is Good’ ontroeren en charmeren met hun sierlijke subtiliteit. Hulst vindt het best gezellig, wuift geregeld braaf mee met de handjes, maar af en toe wordt er ook een guitige gaap ontwaard. 
 
Hoe vol de groep ook klinkt en hoe enthousiast ze zelf ook het op podium staan te spelen, het is eerlijk gezegd een beetje saai. ‘Leave A Light On’ met Aino Vehmasto doet nog even een zucht van verlichting ontstaan op de bloedhete weide, maar de set van de Belgen is toch het meest te genieten met de ogen dicht.