#VR14: Lonely the Brave verrast!

Onbekend maakt onbemind, maar dat is vlug over.

Tekst en foto's: Ben Willemsen ,

Dit kan wel eens heel bijzonder worden, waar je later van zegt: “Deze band heb ik in 2014 nog gezien op Vestrock, voordat ze doorbraken”. Alle ingrediënten voor een doorbraak lijken namelijk aanwezig. Lekker pakkende melodieën, stevig maar toegankelijk en een zanger met een genadig mooie stem.

Het nieuwe debuut is net uit, tijd om het publiek hiermee live kennis te laten maken. En dat op een zonovergoten dag, wel in schraal contrast met de soms wat melodramatische sound in de muziek van Lonely The Brave. Apart is dat zanger David Jakes niet echt als frontman lijkt te opereren, die taak lijkt meer weggelegd voor gitarist Mark Trotter.

Jakes opereert een beetje halverwege tussen de gitaristen en de drummer waarbij Trotter vooral de aandacht naar zich toe trekt. Maar met zo’n boeiende stem maakt dat eigenlijk ook niet uit, al is de muziek voor echte rockers wellicht net te soft en te stevig voor indierock liefhebbers. Daarnaast heeft de internationale pers de lat voor de band al wel erg hoog gelegd. Neemt niet weg dat Lonely The Bave gisteren nog op Rock Am Ring en Rock Im Park stond en ook daar weer goede kritieken oogste. 
 
Lonely The Brave heeft mooi materiaal geschreven en brengt de muziek met energie, en deze wordt ook nog prima uitgevoerd. De lange nummers blijven boeien, maar het blijft vreemd om naar een zanger te kijken die niet echt als frontman opereert.