#VR14: #VR14: Staande ovatie voor Jennah Bell

“you are all in my head now”

Tekst: Janna Schoonakker Foto: Andre Joosse ,

We hebben nog weinig soul gehoord op Vestrock, maar vlak voor het einde gaat daar nog verandering in komen wat Jennah Bell maakt haar opwachting in Club Acoustic. In Amerika wordt ze geprezen om haar alternatieve folk- en soulmelodieën en haar vertederende stem. Het is het laatste optreden van haar Nederlandse tour, een gemiste kans om daar niet even te gaan luisteren.

Op jonge leeftijd starte Jennah Bell haar muziek-carrière, toen ze werd toegelaten voor een zomerprogramma bij de Grammy Foundation. Ze studeerde daarna aan het prestigieuze Berklee College of Music te Boston. Zo kwam ze in aanraking met vele grote artiesten en vormde ze haar eigen stijl, waarin naast soul ook folk, bluegrass en rock in verweven zijn.

Op het podium heeft ze weinig nodig om indruk te maken. Ze begeleid zichzelf met ingetogen, lazy gitaarspel, maar eigenlijk is enkel haar stem al voldoende. Daarmee weet ze je direct te betoveren. Het blijft spannend tot de laatste noot. Een pure, heldere stem met net dat ruwe randje waar andere souldiva's, zoals ooit Billie Holiday, beroemd mee werden. Ze speelt ook een aantal covers, waaronder niet de meest voor de hand liggende nummers zoals Radioheads 'High and dry'.
 
Jennah is ook een van de weinige artiesten die het idee achter de koptelefoons kan waarderen. “you are all in my head now, how cool is that!”. Het publiek, veelal zittend in de Club Acoustic, loopt met haar weg en juicht om het hardst om een toegift. En na die gekregen te hebben verdient ze een staande ovatie! Dit optreden geeft ons hoge verwachtingen voor haar debuut album, wat eind dit jaar wordt verwacht.