#VR14: Eveline Vroonland vol overtuiging in Club Acoustic

Zeeuwse zangeres neemt publiek mee op vocale reis

Tekst: Ilona de Bruijne Foto's: Kelly Thans ,

Gewapend met een loop station en microfoon, staat 3FM Serious Talent Eveline Vroonland achter een hoge zwarte statafel. De setting is minimalistisch, maar haar optreden verveelt geen minuut. In een half uurtje laat de uit Heinkenszand afkomstige singer-songwriter horen een fantastische zangeres te zijn, die zichzelf creatief weet te begeleiden met haar eigen 'band in een box'.

Als uit de loop station de ingezongen begeleiding begint, wordt Eveline Vroonland één met haar muziek. Ze sluit even haar ogen en duikt er als het ware in. Met zwevende handgebaren en een brede glimlach op het gezicht, zingt ze vanmiddag vol overgave en met bezieling vooral eigen werk (o.a. 'Save and Sound', 'Waves') en een cover van Daft Punk. Vroonland kleurt haar songs door verschillende zangtimbres te gebruiken: lief en licht in de hoogtes, maar ook krachtig met een rauw randje, ze doet het allemaal. Loepzuiver.
 
Dankzij de mooie composities,die genoeg afwisseling kennen in tempo, meerstemmige harmonieën, ritmes, en haar trefzekere zang, vliegt het optreden voorbij. En daarmee bewijst Vroonland dat performances van singer-songwriters in Club Acoustic soms heel goed tot hun recht kunnen komen.