#VR14: Danny Vera drijft de temperaturen nog wat verder op

Best geklede én gekapte man van Vestrock

Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Ben Willemsen ,

Danny Vera is voor de meeste mensen geen onbekende naam meer. Zeker niet voor de Zeeuwen. Al meer dan tien jaar leveren zijn voorliefde voor rock-´n-roll en country mooie albums en optredens op. Dat hij zichzelf blijft uitdagen om steeds een stapje verder te komen blijkt wel uit de samenwerking met niemand minder dan James Burton (vaste gitarist bij Elvis Presley) voor zijn laatste album. Vandaag staan Danny en zijn band, allen strak in het pak, als één van de eersten op de festivalweide. Ready for some rock-'n-roll?!

En dat opwarmen neemt de band wel erg letterlijk, want ze gaan vol op stoom. Ook al is het buiten boven de 25 graden. En dan zit zo'n driedelig pak ook ineens een beetje benauwd. Maar er moet een reputatie hoog gehouden worden.
 
Danny heeft zich vooral live al vaak bewezen. Niet voor niks is hij huisband bij Voetbal International. Ook nu staat het geluid als een huis en klinkt alles even strak en gelikt. Zijn band oogt ook als een hechte groep die veel speelplezier heeft met elkaar. Danny is ook een makkelijke prater en verteld met humor anekdotes over zijn nummers, Zeeland en de kerk. Het is tenslotte zondag. “Het volgende nummer draag ik dan ook op aan de kerk, het heet 'Devils song'”.
 
De festivalweide begint ondertussen aardig vol te raken. De meesten luisteren aandachtig en er wordt enthousiast meegeklapt. Danny bewijst een prima opener te zijn, maar daarmee doe je hem eigenlijk wat te kort. De festivalorganisatie gaf zelf al aan Danny wat meer bekendheid te gunnen. Dan hadden ze hem wel wat later op de dag moeten programmeren. Zelf zegt Danny ook “Super festival, ik hoop nog een keer terug te mogen komen, als het wat donkerder is”. Ze sluiten af met een cover-medley van hits als 'Riders On The Storm', 'I Put a Spell On You' en 'Folsom Prison Blues'.
 
Voor nu het einde van de show maar wie nog meer van Danny wil horen kan tijdens het WK zijn hart ophalen bij VI Oranje, Dagelijks live vanuit het Kurhaus.