#VR14: De housewives, exen en designer drugs van Daan op Vestrock

Matige victory voor Daan als Vestrock-afsluiter op de Sena Stage

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Kelly Thans ,

Na het muzikale uitstapje van Daan met het album en bijbehorende concerttour ‘Simple’, is Daan weer back to sex, drugs & rock ‘n roll. Daan weet hoe je een feestje moet bouwen, soms zelfs iets te goed. We hopen dat hij ons op Vestrock mag verrassen met wat ingewikkeldere dingen.


Maar Daan houdt het op Vestrock gematigd. Tussen de nummers door mompelt hij wat half onverstaanbaars. Maar met ‘Exes’ begint het optreden echt een beetje los te komen. De peace-vingertjes gaan massaal de lucht in tijdens ‘Victory’, ofwel de V van Victory. Daan en drumster Isolde Lasoen brengen het nummer ‘Swedish Designer Drugs’ in een soort geremixte duetvorm. Daan is niet helemaal in topvorm, maar de rest van de band daarentegen wel en geven zich helemaal over aan de muziek.


Is Daan eigenlijk familie van Charlie Sheen? Het zouden broers kunnen zijn, qua uiterlijk en levensstijl. Maar dat terzijde. Het publiek gaat pas echt helemaal los op het instrumentale ‘Housewife’. Of je Daan nu kent of niet, op ‘Housewife’ ga je gewoon los. De perfecte afsluiter. Oh nee, toch niet. Daan brengt nog twee wat trage nummers die een beetje voor een anti-climax einde zorgen. “Jullie zijn lief”, aldus Daan.