#VR14: Blaudzun luidt de laatste avond in

Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Tekst: Emily Griffiths Foto's: Kelly Thans ,

Blaudzun heeft nog erg weinig introductie nodig. De multi-instrumentalist aka Johannes Sigmond is inmiddels zo populair dat zelfs dat beetje regen geen mens wegjaagt uit het dikke pak publiek aan de Jupiler stage. Net op tijd is ook het been van gitarist Jakob voldoende genezen na een ferme val van de racefiets eerder deze week, want even leek het alsof het hele optreden op Vestrock zou worden afgelast.

Veel heeft Hulst niet nodig om helemaal los te gaan. Bij de eerste folky percussie en donderende gitaarriff gaat de Blaudzun-vonk snel rond en leidt Sigmond het festival van hoogtepunt naar hoogtepunt. 'Solar' zorgt voor een eerste echte meezinger, terwijl 'Elephants' en 'Who Took The Wheel' heel wat voeten doen stampen op het zompige gras. Meezinger 'Promises of No Man's Land' sluit het uur wel erg mooi af met een laatste climax wanneer Vestrock de band luid in de armen sluit.

Ideale opwarmer voor de laatste headliner van Vestrock 2014. Wie Blaudzun de komende maanden nog ziet, weet dat men zich aan een band in bloedvorm kan verwachten.