#VR14: Bent van Looy beklaagt zich over de Club Acoustic

Eindelijk zegt iemand wat

Tekst: Emily Griffiths Foto: Archief 3voor12zeeland ,

Bent Van Looy is van alle markten thuis. Het grote publiek kent hem als frontman van Das Pop, drummer van Soulwax of zijn verschijning in verschillende Vlaamse televisieprogramma's. Daarbij hangt er van zijn hand nog een hele kledinglijn in de winkel en ontwierp hij het etiket van een Franse wijn. In 2013 besloot Van Looy om ook solo muziek te gaan schrijven en daarmee staat hij vandaag in de Club Acoustic op Vestrock.

De artiest heeft al een hele tijd niet meer geslapen, maar voelt zich na een toegestoken Japans energiedrankje weer kiplekker. Toch heeft de set een vervelend begin wat ook meteen bijna het einde betekent. Wanneer Van Looy zingt over zijn eerste wandelingen in Parijs in 'Flowers and Balloons' en plots Thomas Azier enkele meters verderop start, hoort de man zichzelf of zijn piano nog nauwelijks. De Belg probeert nog een nummer, herpakt zichzelf met heel wat aanmoediging van het talrijk toegestroomde publiek en weet zijn stuk zo nog tot een goed einde te brengen. Toch zijn de doffe bassen vanop de Sena stage ronduit storend tijdens onder andere 'Hard Times' en na een nochtans weergaloos 'Shadow of a Man' besluit de Belg om jammer genoeg na slechts dertig minuten het podium te verlaten.

Het blijft jammer dat de akoestische tent zo midden op het veld staat. Van Looy is namelijk niet de eerste die helemaal van de wijs raakt.