#VR14: Wolf in Loveland met koptelefoons is een aanfluiting

zonder dat de band daar zelf veel aan kan doen

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Kelly Thans ,

Wolf in Loveland opent de Club Acoustic op zaterdag, de folk-rockgroep uit Rotterdam speelt deze lente en zomer zowaar overal waar je je maar voor kunt stellen: in winkels, voor de radio, voor ziekenhuisomroepen en op festivals, zoals vorige week nog op Klomppop in Ovezande. Zeven artiesten, met alleen al de namen zou je een volledige recensie kunnen schrijven. Vorige week op Klomppop vonden we het “wel oké” als toetje na de Spectra finale. Nu mag de band rond oud-Zeeuw Jan Minnaard zich bewijzen als eerste act in de Club Acoustic van Vestrock op een nieuwe locatie. En er is wat nieuws bedacht.

"Het is leuk om eens het stemmetje in mijn eigen hoofd te zijn," grapt Minnaard als hij in zijn eentje de set opent. De rest van de band is nog backstage, "Wardrobe changes." Je las het al in de kop: Wolf in Loveland met koptelefoons is een aanfluiting, zonder dat de band daar veel aan kan doen. Lag de Club Acoustic vorig jaar nog vlakbij de ingang van het festivalterrein, nu ligt de tent op de festivalweide. Gevaarlijk dichtbij de twee hoofdpodia. "Best leuk, toch: twee bands voor de prijs van één?", vervolgt Minnaard terwijl we de drums en bas van Taymir gewoon dwars door het geluid van de koptelefoons heen kunnen horen.
 
Om beter van de intieme optredens te kunnen genieten, bedacht de organisatie dat je de koptelefoons van Vestrock University en de Silent Stage ook gerust op kanaal 'Club Acoustic' zou kunnen zetten. Een aardig idee dat slecht uitpakt. Het optreden heeft daardoor iets ongemakkelijks. "Jullie kunnen wel alles horen wat ik tegen de band zeg," weer Minnaard, "ook best leuk." Best leuk ja, voor een keertje misschien, maar niet waarvoor we gekomen zijn. De band maakt er het beste van, met vrolijke nieuwe bassist Levi Vis en het zoete, lieve liedje 'Tattoos' en wat grapjes van Jan Minaard, maar het eindoordeel pakt toch in hun nadeel uit. Dit moet je band en publiek niet aan willen doen. O ja, en je kon ook gemakkelijk naar kanaaltje 'Vestrock University' switchen. Sta je naar Wolf in Loveland te kijken en hoor je Herman Brusselmans voorlezen...