#VR14: Town of Saints brengt de muziek naar het publiek

Bitterzoete dans en folk middag gewoon op het veld

Tekst en foto's: Ben Willemsen ,

Town of Saints houd niet zo van grenzen. Niet zo van landsgrenzen, want ze treden echt overal op in Europa dit festivalseizoen, niet van muziekgrenzen maar ook niet van de grenzen van het podium. De Nederlandse/Finse band uit Groningen flirt met diverse genres en het publiek. De van oorsprong folk georiënteerde muziek schuurt regelmatig tegen indie, rock en punk aan staat dus blijkbaar het liefst in tussen het publiek.

Town of Saints staat vandaag als tweede band op het podium. Meestal niet de meest fijne tijd, veel bezoekers stromen nog binnen of moeten zelfs nog arriveren. Er staat dan ook een bescheiden aantal bezoekers te wachten. Het zal Town of Saints verder boeien, ze starten de set met een mooie spanningsboog. Ze hebben er al een aardige tour door Europa opzitten en ook dit festivalseizoen staan ze zowat overal geboekt, maar ze gaan er vol voor om Hulst voor zich te winnen.

Folky vioolspel van de Finse Heta Salkolahti, de energie en fijne, soms bitterzoete, stem van Harmen Ridderbos, het komt allemaal samen in een smeltkroes van wervelende muziekinvloeden die het bijna onmogelijk maken om stil te blijven staan. Het werkt aanstekelijk, komt recht uit het hart. Zeker als Harm besluit om gewoon tussen het publiek te gaan staan in plaats van op het podium. Het publiek eet uit zijn hand. Town of Saints laat in ieder geval een mooi visitekaartje achter in Hulst.