#VR14: The Opposites, de entertainers

Entertainen is belangrijker dan de muziek

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Kelly Thans ,

Tegenpolen The Opposites sluiten de eerste Vestrock (senior?) dag af op de Sena Stage. Het Nederhop duo bestaat alweer sinds 2003. Gevormd door Willem de Bruin, ook wel Willy, ook wel de Polderneger genoemd en Twan van Steenhoven, ook wel bekend als Big2.

 
In Nederland een gevestigde naam die al met vele verschillende artiesten samenwerkten, zoals Yellow Claw, Gers Pardoel, Ali B en Trijntje Oosterhuis. Ze hebben inmiddels drie gezamenlijke albums op hun naam staan en brachten ieder tegelijk een soloalbum ieder een soloalbum dat samen verkocht werd. Nu mogen ze ook eindelijk het Vestrock publiek laten horen wat ze kunnen.


De show wordt geopend door te vragen of alle handen in de lucht mogen. Gedurende het optreden wordt dit meerdere malen herhaald. “Laat je horen voor de motherfucking Opposites!”. “Springen!!” en tussendoor wordt er wat gerapt en overheerst vooral de bas. Thunderdome. “Gaan we een feestje bouwen?!” Het publiek vindt van wel! Beat eronder en gaan! En vergeet vooral die handen niet in de lucht te doen.