#VR14: Taymir overleefde het hete weertje

‘Aaaaah’ en ‘All We Know’ best aanstekelijk tijdens een hete zomermiddag

Tekst: Emily Griffiths Foto's: Martin Hol ,

Met debuut ‘Phosphene’ (2013) in handen en de titel van 3FM Serious Talent trokken de Hagenaren heel wat volk van het vroege uur richting de Sena stage. Quinten Meiresonne en Bas Prins maakten eerst eerder succesvolle poppy tunes met The Consolers, maar gooiden het met Taymir over een iets andere boeg. Met twee extra muzikanten, een schepje indie en een mespunt rockgitaren viel alles op zijn plek en zijn ze deze zomer een van de meest gevraagde festivalbands.

Het drietal is nog jong en wilt wat deze middag. Meiresonne trekt als ware hij Alex Turner aan het lome publiek en wordt daar na een korte regenbui van maar liefst vijftien druppels voor beloond. Terwijl hier en daar wat zeepbelletjes boven de verhitte massa uitzweven blijken ‘Aaaaah’ en ‘All We Know’ best aanstekelijk tijdens een hete zomermiddag en wordt het aan het podium een feest. Ook achteraan was het op het gras een sappig muziekmaaltje.
 
Geen gemakkelijke set, zo pal op de middag. Taymir overleefde het hete weertje en kon als pluspunt het publiek met hun beste hits wel overtuigen.