#VR14: Reptile Youth: game, set and match op Vestrock

Denen hebben er heel wat voor over om in Nederland te spelen

Tekst: Emily Griffiths Foto’s: Andre Joosse ,

Het leven van een bekende band is niet altijd even makkelijk, en al helemaal niet niet tijdens de festivalzomer. Reptile Youth kwam zelfs zomaar even helemaal uit het verre Denemarken gereden om op Vestrock te kunnen spelen. Na een lange nacht waarin de drummer naar eigen zeggen helemaal niet had geslapen en een frisse duik in de Vest waren de drie, aangevuld op het podium tot een viertal, er wel helemaal klaar voor.

Tweede album ‘Rivers That Run For A Sea That Is Gone’ is nog maar net af, maar drukt al wel zijn stempel op de set. Reptile Youth blijft met hun nieuwe vissen in de postpunk/synthpoppoel, maar is vooral live meer dan het bekijken waard. De sterke stem van Damsgaard Kristiansen, rillerige synths en nerveuze drums grijpen het publiek bij de keel en overal wordt er wel, zelfs ongewild, bewogen voor de Jupiler stage. Wanneer de zanger dan nog plots het publiek inspringt en op enkele enthousiaste schouders verder zingt, is het hek helemaal van de dam.
 
Het mag een wonder heten dat de Denen dit hoge niveau een hele set volhouden en leggen zo de lat wel heel hoog voor wie vandaag het podium nog op moet.