#VR14: Peter Pan Speedrock schudt de veste op zijn grondvesten

Punk-rock feestje in optima forma

Tekst en foto's: Ben Willemsen ,

Gewoon consequent lekker ouwerwets rocken, niet meer en niet minder. Peter Pan Speedrock is nog steeds niet uitgeblust en zet de festivalweide in vuur en vlam. De band doet vooral waar ze goed in zijn; alles en iedereen in beweging zetten. Met moshpits welteverstaan, al vond zanger Peter van Elderen dat die wel wat groter mocht.

Peter Pan Speedrock staat altijd garant voor een punk-rock feestje. De vraag rijst wel of het niet te vroeg op de dag is voor zo’n feestje. Nee, zeker niet! Zelfs na de beukende set van Bass Kleph, over uitersten gesproken, is nog niet iedereen moe en uitgeblust. Het lijkt er zelfs op dat de band extra gedreven is nog meer mensen in beweging te krijgen.

Terwijl de temperatuur tot grote hoogte stijgt en er steeds minder kleding te zien is bij de bezoekers, knalt Peter Pan Speedrock er gelijk vol in. Elk nummer klinkt bekend wat ervoor zorgt dat de Eindhovenaren er een lekker rockfeestje van maken. Het publiek wordt meermaals opgezweept voor een grotere moshpit waarbij het er wild aan toe gaat. En of het nu muzikaal allemaal wat slordig in elkaar steekt of niet doet er eigenlijk niet meer toe.