#VR14: Lili Grace, een wederzijds keizalig

Zusjes Bogaerts maken indruk met intrigerende set

Tekst en foto's: Daniel Hereijgers ,

Zusters Nelle en Dienne Bogaerts zijn jonge twintigers en komen uit het Vlaamse Ham. Lili Grace haalde de finale van Humo’s Rock Rally in 2012. Een lichting die ook (winnaars) The Compact Disk Dummies, Reena Riot en Gepetto & The Whales voortbracht, om er maar een paar te noemen. Lili Grace was anders, de zusjes maken tweestemmige songs met cello, toetsen en elektronica. Ideaal voor een intieme setting als de Club Acoustic op Vestrock.

Ok, we hebben al genoeg gezegd over de ongelukkige keuze voor de koptelefoons in Club Acoustic zoals bij Wolf in Loveland en Doctor Millar. Lili Grace valt ook in de categorie artiesten waarbij gevoel, aandacht en subtiliteit belangrijke eigenschappen zijn. Gelukkig staat Intergalactic Lovers op het Jupiler podium geprogrammeerd en spelen de landgenoten van de zusjes niet zo luid. Aan de andere kant ook jammer, fans van Intergalactic Lovers zouden het geluid en eigene van Lili Grace zeker op waarde kunnen schatten.
 
Want wat is het goed! De twee zijn blij om in Hulst te spelen, al vindt Dienne de koptelefoons ook "keiraar". Verder vinden ze het uiteindelijk "keizalig" dat hun optreden zo goed over komt. Aan de reacties te merken, is dat gevoel wederzijds. Lili Grace maakt bijzonder fraaie songs om in te verdwalen, met elektronische invloeden, een beetje triphop en zelfs industrieel aandoende jazz. Nelle op haar cello, soms bespeelt ze een digitaal drumpedaal. De afwisseling in de (samen-)zang, Dienne op toetsen en klanken uit de laptop. En zang natuurlijk. Zoek 'Close' maar eens op via Soundcloud en laat u overtuigen. Om kippenvel van te krijgen. Lili Grace speelt 18 juni zomaar in het voorprogramma van Trentemøller in de Muziekgieterij Maastricht.