#VR14: Intergalactic Lovers speelt op safe

En doet dat met zwier

Tekst: Emily Griffiths Foto's: Ben Willemsen ,

Intergalactic Lovers is een van de laatste restanten uit Humo’s Rock Rally 2008 en de band mag zichzelf inmiddels een blijvertje noemen. Ze verkochten moeiteloos zalen uit in thuisland België en de omringende landen met debuut ‘Greetings and Salutations’ (2011), terwijl ook nieuwe ‘Little Heave Burdens’ (2014) het meer dan goed doet. Live ging het dan ook in een stijgende lijn, al is het altijd even de kat uit de boom kijken in het prille begin van het festivalseizoen.

Inmiddels staat de band ook met vijf op het podium sinds Lara Chedraoui haar pink brak in 2012 en gitarist Philip ternauwernood moest invallen. Terwijl ze die eerste paar keren nog niet wist wat te doen, valt tegenwoordig vooral de lossigheid op waarmee de zangeres op het podium staat. De frontvrouw speelt haar beweeglijkheid steeds meer uit en dat speelt enkel maar in haar voordeel op onbekender terrein. ‘Islands’ gaat uit de losse pols, ‘Shewolf’ zorgt voor een eerste subtiele knaller en ook bekendste ‘Delay’ wordt jolig meege-oeoeht.
 
Meer dan dat wordt het echter nooit. Intergalactic Lovers speelt op safe in Hulst, en dat is niet altijd verkeerd. De band moet nog heel wat kilometers maken voor ze zich tot de Belgische top mogen rekenen, maar Vestrock toonde zich vandaag maar wat graag het eerste oefenmateriaal van de zomer.