#VR14: I Will, I Swear zet zijn beste beentje voor

Dappere performance in moeilijke setting

Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Martin Hol ,

Met enkel twee nummers gereed tekende het duo I Will, I Swear bij het Gentse Unday Records. En daarna ging alles in sneltreinvaart. Beide nummers werden, voorzien van videoclips, gebruikt in internationale modecampagnes en kregen airplay en een boel positieve recensies. Inmiddels zijn we amper een jaar verder en staan ze met een voltallige band op Vestrock.

'Dit is ons moeilijkste optreden tot nu toe' zegt zangeres Fien Demant, duidend op de omstandigheden. Ze spelen voor een publiek met koptelefoons op gelijktijdig met Limp-Bizkit op het hoofdpodium. Maar ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan en maken er het beste van. Dit toont de professionaliteit an de band.
 
I Will, I Swear brengt ons een aantal prachtige intieme nummers. De strijkers en piano geven een klassieke basis aan de nummers, waar de elektrische gitaar en drums er wat eigentijdse accenten aan geven. De zang van Fien is echter de grootste kracht van de nummers. Ze heeft een heldere en beheerste stem, waarin ze veel emoties weet te leggen. Soms lieflijk en breekbaar, en in andere nummers wat steviger en dramatischer. Ze coveren ook een nummer van Bombay Bicycle Club. “It's the hardest one to focus on”, een toepasselijke tekst voor deze setting. Naast het moeilijkste is dit misschien ook juist wel hun meest bijzondere optreden, maar beste zal ik niet noemen want ze hebben lang niet alles kunnen laten zien dat deze band in huis heeft.