#VR14: Horses On Fire speelt gewoon...

kraanwagen of geen kraanwagen

Tekst: Daniel Hereijgers Foto's: Kelly Thans & Daniël Hereijgers ,

Het Belgische Horses On Fire speelde in 2012 al eens op de Hollandse tv in De Wereld Draait Door en zette daarmee de deur naar Nederland al stilletjes voor zichzelf open. De rockband liet zijn eerste plaat produceren door Monsieur Paul, de kolos van Triggerfinger en bracht afgelopen maart het tweede album ‘Any Kind Of Storm’ uit, geproduceerd door ex-Soulwax-nu-dEUS-drummer Stephan Mishegers. Veelbelovende referenties dus voor het viertal uit Gent. Maar, staat daar nu een kraanwagen voor het podium?

Is het een buitensporige eis van Limp Bizkit? De wil om het festival vanaf een kraanwagen voor het Sena podium vast te leggen? Nee, het blijkt een kraanwagen die daar gewoon is blijven staan na Vestrock Junior en die moet nog even verreden worden. Horses On Fire start gewoon en heeft goeie intenties vandaag. Zanger Michele De Feudis vraagt of het "Een feest gaat worden?", krijgt lauwe reacties en vraagt dan "Waarom zijn jullie hier dan?"

Veertig minuten later heeft zijn band het publiek, dat steeds groeit, helemaal mee. 'Helter Skelter' wordt aangehaald en de sound die wel wat lijkt op Triggerfinger, maar dan ietsje minder smerig, is effectief. Single 'Red Fire' lijkt wel rock 'n roll. En het meezingen is er ook bij het allerlaatste lied. "De max", neemt De Feudis afscheid. Inderdaad, een effectief sterke starter op het Sena stage.