#VR14: Freedman maakt slippertjes in de Club Acoustic

Multikunstenaar Stuerbout kan verwachtingen niet waarmaken

Tekst: Emily Griffiths Foto: Martin Hol ,

Freedman is een pseudoniem van de Vlaamse kunstenaar Filip Stuerbout uit Tienen. De man componeert, schrijft literair proza en toneelstukken, treedt op als performance kunstenaar én als singer songwriter Freedman. ‘Het verhaal’ of ‘het narratief in al haar gedaanten’ staat centraal voor Freedman die in de studio van Customs drummer Ace Zec schaaft aan zijn debuut EP. Net voor deze uit komt, staat hij op Vestrocks Club Acoustic.

De biografie klinkt veelbelovend, maar na een allegaartje aan vergelijkingen is het moeilijk om je een beeld te vormen. Op naar de Club Acoustic dan maar, die wel erg leeg blijft. De nakende show van Limp Bizkit of het delicate geluid dat naast de Jupiler stage volledig in het niet valt, of misschien wel de prestatie van Stuerbout die nooit helemaal van de grond komt. De teksten over het verdrijven van de tijd, veroudering en de dood klinken hol, te ingewikkeld en tijdens het eerste deel van de set zelfs ronduit vals. Dat laatste verbetert dan wel doorheen het uur, maar echt goed is het nooit.
 
Het verhaal waarop we zaten te wachten, kregen we niet. Misschien kwam deze festivalshow te vroeg, misschien had Stuerbout gewoon een slechte dag. Vandaag scoorde Freedman echter onvoldoende om langer dan een kwartiertje bij te blijven.