#VR14: Bass Kleph doet zijn naam eer aan

Vestrock in trance op hyphnotiserende tech grooves

Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Kelly Thans ,

Bass Kleph is een multitalent uit Australië. Ooit begonnen als drummer bij een rockband nu op Vestrock met zijn beats, die hem nu als dj/producer zo succesvol maken. Hij runt ook nog eens twee labels en tourt non-stop door Australië en Amerika. Vrij uniek dus dat hij hier vandaag in Hulst op de Sena Stage staat.

Tussen de rockbands door staat ineens deze dance-act op het middagprogramma. Voor velen een welkome afwisseling zo blijkt. Want eigenlijk is het veel te warm om los te gaan, maar ach, zweten doen we toch wel. Bass (of stiekum heet hij Stu Tyson) heeft er zelf ook wel zin in en staat flink te stuiteren op het podium. Bij elk nummer heeft hij wel bepaalde moves die hij als ware een steward aan het pubiek demonstreert.
 
De bassen gaan ook gelijk vol open en laten heel Vestrock trillen op zijn grondvesten. Je zou het intens kunnen noemen, maar niet iedereen kan het waarderen. Waarschijnlijk ook de mensen in Club Acoustic niet. Zijn trouwe vriend NI-Maschine is ook dit keer van de partij. Met de drumpad op de arm speelt Bass Kleph live diverse riffs mee, zowel van eigen als bekende nummers. Zo komt onder andere de aanstekelijke tune van Eurythmics 'Sweet Dreams' voorbij. Veel improvisatie komt er echter niet aan te pas, het ziet er allemaal redelijk ingestudeerd uit. Het veld doet enthousiast mee en de opblaaskrokodil crowdsurft nog een rondje door het publiek.
 
Het feestje is begonnen en daar gaan we gewoon nog even mee verder door bij Peter Pan Speedrock.