#VR14: Vestrock komt met eigen speciaalbier

Proost op vijfjarig jubileum voor festival in Hulst

Ilona de Bruijne ,

Festival Vestrock viert in het weekend van Pinksteren zijn vijfde verjaardag. De organisatie pakt daarom groots uit met een extra festivaldag, een camping en twee hoofdacts van internationale allure. Maar er volgt nog een cadeautje: de Vestrock Blond.

‘Als eerste Nederlands festival komen we met een eigen speciaalbier’, vertelt organisator Gino Baart vol trots. ‘Deze unieke blondine is gebrouwen volgens een innovatief brouwproces in de onderzoeksbrouwerij van KU Leuven.’ Hij kan het weten, want hij werkt er als Managing director en Industrial Research Manager. Het bier bevat lokale mout van De Mouterij uit Kloosterzande. ‘Duurzamere kwaliteitsbier maken met regionale ingrediënten en faciliteiten, dat sluit goed aan bij onze groene doelstellingen.’
 
Vestrock is sinds 2010 een klimaatneutraal festival, toen nog een eendaags evenement met twee podia en 2500 bezoekers. In 2013 was Vestrock uitgegroeid tot een tweedaags festival (een dag speciaal voor kinderen) met vijf podia, waarvan één university, dat 12.500 bezoekers trok. Het mag duidelijk zijn: Vestrock groeit. En daar mag op worden geproost. Allez, santé!