Hekkensluiter van ’t Beest, Pine Box Boys

Concertseizoen wordt afgesloten in stijl

Joyce de Nijs ,

Normaal gesproken sluit Podium ’t Beest eind mei haar deuren voor een zomerstop. Dit jaar wordt dat nog even uitgesteld voor een optreden van de Amerikaanse band Pine Box Boys. Op zaterdagavond 21 juni geeft deze hekkensluiter een dan ook een feestje weg.

Pine Box Boys vierde vorig jaar hun 10-jarig jubileum. Deze boerse countryband toert met regelmaat door Europa en heeft vier albums uitgebracht. In die jaren dat de bebaarde mannen samen spelen zijn ze bijna jaarlijks in Goes geweest. Pine Box Boys is voor velen bepaald geen onbekende.
 
Bloodgrass”
 
De muziekstijl die de ‘boys’ ten gehore brengen, zou je zo op het eerste gehoor country en bluegrass kunnen noemen. Maar luister je beter naar de soms behoorlijk duistere teksten, dan is wellicht ‘bloodgrass’, zoals zanger Lester het zelf noemt, een betere duiding. De band komt dan ook voort uit een groep die livemuziek bij stomme (geluidsloze) horrorfilms speelde. Met de komst van banjospeler Alex Carvidi, was Pine Box Boys geboren. Ondanks het duistere randje, is de muziek op zich uiterst vrolijk.
De band heeft ondertussen een mega- repertoire en speelt vanavond, met gast-violist Jason Kleinberg, een onafgebroken set van drie uur. Inclusief toegift. Een waar genoegen en een groot feest om deze heren weer te zien in Goes.