Aanmelden voor vernieuwde Grote Prijs van Nederland: het kan nog

Ook Zeeuwse bands en singer-songwriters gaan ervoor

Ilona de Bruijne ,

Muzikanten die de Grote Prijs van Nederland willen winnen, kunnen zich sinds juni 2014 weer inschrijven. Dit jaar kent de competitie twee categorieën: Bands en Singer-songwriter. Aanmelden voor de Grote Prijs kan nog tot en met 20 juli 2014. Enkele Zeeuwse bands en singer-songwriters hebben zich al ingeschreven en maken kans op een mooie en leerzame belevenis.

Coachingbootcamps en fieldtrips

De vorm van de competitie is vernieuwd. De focus van de Grote Prijs ligt nu, naast het geven van een podium voor talent, veel meer op het ontwikkelen. Iedere muzikant die het tot aan de kwartfinale schopt, krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan ‘coachingsbootcamps’ en ‘fieldtrips’. De coaches die hier hun bijdrage aan gaan leveren zijn Dennis van Leeuwen (Kane), Elle Bandita, Wouter Hamel, Eddy Steeneken (Moke), Marien Dorleijn (Moss) en Llewy Is Sel (Relax). 
 
 

Stemmen

De coaches bepalen niet of een act doorgaat naar de volgende ronde. Die taak is weggelegd voor de jury, en voor een deel ook voor het publiek. Tot 20 juli kun je namelijk via de site van de Grote Prijs een stem te geven aan je favoriete band of singer-songwriter. De eerste twee acts, per categorie, met de meeste publieksstemmen winnen een wildcard en gaan daarmee direct door naar de kwartfinale.

Zeeuwse aanmeldingen

De afgelopen weken hebben ruim 200 bands zich ingeschreven voor de competitie. Bekende Zeeuwse namen die een kans willen maken op een wildcard zijn: De Hobbyisten, Steady New Souds, Jimmy Dumbbell, Yellow, Going Dutch en Giant Diamond Sea Turtle. Een kleine 80 aanmeldingen zijn er voor de categorie singer-songwriters, met daarin de Bergse Elly Kellner en de in Zeeland opgegroeide Bernard Hering. 
 
Voor meer informatie kan je terecht op www.groteprijsvan.nl