Goes, één van de twaalf toursteden van Dancetour

Dansen op een zomerse zondag

Tekst: Dennis de Waard Foto's: Joris van Moort ,

Op zondag 27 juli strijkt Dancetour neer in één van de twaalf toursteden: Goes. De tjokvolle Grote Markt staat vanaf een uurtje of één ‘s’ middags al op zijn grondvesten te schudden. Met namen als Yellow Claw, La Fuente en Dannic wordt het een groot gratis dance feest tot een uurtje of tien ’s avonds.

De Pepsi DJ Clash winnaar Alanzo B (Alan Blok) opent het evenement samen met gastvrouw, mc Boogshe. Het is dan nog vrij rustig op de Grote Markt. Wessel S mag als tweede act achter de draaitafels .  
Opvallend is de grote hoeveelheid aan tieners, waar daartussen al wat die hard danceliefhebbers losgaan op Wessel S zijn set. Maar juist die fanaten brengen het feest op gang, door het wat schuchtere Goese publiek voorzichtig mee te krijgen.

Als de set van Yellow Claw bijna begint zijn de toeschouwers op de markt al wat meer in de preparty modus. Ook wordt het steeds drukker en als dj’s Jim Aasgier, Nils en MC Bizzey nog geen vijf minuten bezig zijn, is het marktplein intussen afgeladen vol. En wat zien we daar? Moshpits waar de mensen met bosjes vallen. Iemand loopt met een bloedneus naar de EHBO. Vervolgens ontstaat een wall of death op het hele plein, circlepits die in een wervelende storm veranderen en een hoop beukende twintigers die door het publiek razen als een stel op hol geslagen broodroosters. Het is duidelijk, Yellow Claw heeft Goes in zijn greep en laat pas los als ze van het podium weglopen. De beste act van de dag. 
 
La Fuente mag het met een al heel wat losser publiek doen. Zonder enige moeite, met confetti en slingers, wordt Goes platgewalst. Maar langzaam verandert het weer en verschijnen dreigende wolken in de lucht. Het blijft gelukkig nog even droog … Het grote aandeel tieners zijn inmiddels vertrokken en is het tijd geworden voor een wat volwassen publiek als Lucien Foort met een nog een donkere lucht zijn set begint. Gelukkig zijn de weergoden goed gezind en laten het bij een paar spettertjes. 
 

Eenmaal naar huis en een aantal lichtshows, optredens (Dannic en Sick Individuals) verder, heeft Dancetour een spoor van feest achtergelaten. Het feestje eindigt braaf om klokslag tien, want ach, de volgende dag moeten de meeste toeschouwers gewoon weer fris en fruitig op het  werk verschijnen. Voor nu, tot volgend jaar Dancetour!