Boerderijfestival Club Zonnemaire sluit af met gevecht

Zware muzikale strijd tussen sousafoon en gitaar

Rene Kauwenbergh ,

Aan het einde van twee zonovergoten dagen vol muziek op boerderijfestival Club Zonnemaire, vindt er op het Tuinpodium een waar gevecht plaats. Het trio Goudsmit, Bakker en Jäger gaat tekeer: de sousafoon onder commando van Arno Bakker en de gitaar onder leiding van Anton Goudsmit strijden. De drums bemand door Gerri Jäger proberen de strijd gelijkwaardig te houden.

Dash was de opener op het Schuurpodium openen, een op het oog standaard jazz trio met contrabas, drums en een sax. Bij dit trio klopt het plaatje, totdat je het geluid uit de sax hoort komen: dan komen er klanken tot je die je niet associeert met het instrument omdat ze elektronisch zijn gemanipuleerd.
 
In de Kapschuur vinden we Danny en Stefan Fokker, die met de bron van hun muziekgenen Leo Fokker aan het improviseren zijn. Voor de Poolstalige vocals zijn Paulina Straszynsca en haar moeder Alicija uitgenodigd. Meerdere soorten genres komen voorbij. Bij de instrumentale nummers springen verschillende variaties op Deep Purple’s ‘Child In Time Intro’ eruit.
 
Het Tuinpodium werd deze 2e dag geopend door het twaalfkoppig project Corrie en de Brokken, met Corrie van Binsbergen op gitaar, Bob Fosco verzorgt de zang samen met Beatrice van de Poel en een vierkoppige blazerssectie staat hen bij. Dit geheel leverde ruim voldoende energie om het Tuinpubliek vlot in beweging te krijgen.
 
Na twee bevredigende dagen vol muziek en zon in Zonnemaire valt te concluderen dat het voor de organisatie een zware opgave wordt om dit in de volgende editie te overtreffen.