Behind The Mirror wint eerste ronde Steenworp in Westdorpe Behind The Mirror wint eerste ronde Steenworp in Westdorpe

Julio Melio krijgt meeste stemmen van het publiek.

, Tekst: Gijs Kamphuis Foto's: Martin Hol

Behind The Mirror wint eerste ronde Steenworp in Westdorpe

Julio Melio krijgt meeste stemmen van het publiek.

Tekst: Gijs Kamphuis Foto's: Martin Hol ,

De Walcherse band Behind The Mirror heeft de eerste voorronde van bandcompetitie Steenworp gewonnen. Volgens de vakjury was de act het best van de vier deelnemers in de Chillsoos in Westdorpe. De band heeft zich hiermee verzekerd van een plek in de finaleronde, 19 april in Terneuzen. Gitaarvirtuoos Julio Melio uit Heinkenszand won de publieksprijs en maakt ook nog kans op een finaleplaats.

Het is weer heerlijk appels met peren vergelijken in Westdorpe. Vier acts strijden vanavond, zaterdag 11 januari, om een plaats in de finaleronde. Alle vier uitkomend in een verschillend deel van het muzikale spectrum. Behind The Mirror is de eerste band die mag aantreden. De groep bestaat nog geen half jaar, maar weet de jury toch te overtuigen met frisse poprock en leuke deuntjes. Of zoals jury-woordvoeder Marieke Ingels (zangeres bij The Good, The Bad & Bart) het verwoordt: "Jullie maken de muziek die bij jullie leeftijd past." De bandleden zijn 16 en 17 jaar oud. Al is het geheel nog niet helemaal super strak, plezier zit er zeker in. De band zelf laat dat vooral horen in de nummers ‘Having Fun’ en de Rolling Stones klassieker ‘Sympathy For The Devil’.

Ook veel ‘fun’ heeft The Gambler Fallacy. Al wordt de muziek van het vijftal door al dat enthousiasme wel wat rommelig. Zanger Tom Oldemenger en zijn mannen zijn niet bang en staan meer voor het podium dan er op. Het publiek vuurt dit enthousiasme aan. De zang mag er bij deze jonge rockers nog wel wat beter uitkomen, zo oordeelt de jury.

 Jacob Vermeire is een oud bekende in Westdorpe, want vorig jaar won hij hier de voorronde met zijn band Attic Isolation. Nu is hij het brein achter Sleeping Bear,een luisterpopformatie die hij vormt met gitarist Robin Hutse. De klanken van deze Belgen zijn dromerig. De stem van Vermeire is krachtig en uiterst effectief. Het is het eerste optreden van deze band en niet alles gaat goed, maar indruk maakt het duo zeker.  

Een groot compliment van de jury en publiek krijgt de band Planet Waves. Deze jonge honden deden mee aan de Steenworp workshops en daar oogsten ze zo veel lof dat ze vanavond een nummer mogen spelen. De band doet niet mee met de wedstrijd, maar hopelijk doen ze dat volgend jaar wel. Dit viertal heeft behoorlijk wat talent.

Compleet instrumentaal en in zijn uppie doet gitarist Julio Melio zijn kunstje. En wat voor één. Deze net zestienjarige snarenplukker laat iedereen versteld staan met zijn fingerpicking guitarsound. Zijn grote voorbeeld is de Australische gitarist Tommy Emmanuel, waar hij ook een aantal nummers van speelt. “Mensen vinden mijn muziek het vaak net niet hebben. Toch blijf ik er lekker mee doorgaan”, zo verkondigt de jonge muzikant strijdvaardig. Die houding en zijn spel zorgen ervoor dat het publiek hem de meeste stemmen gunt. Ook jurylid Sauro Locchi is enthousiast over zijn spel, al mag er nog best wat meer dynamiek in verwerkt worden, zo luidt zijn commentaar.

Diezelfde Sauro Locchi sluit de avond af met zijn band Reptilians. De Terneuzenaar laat nog even fijntjes horen dat zijn band iedere keer ook echt beter wordt. Met veel inzet laten de bandleden het publiek nog even dansen en springen op de fijne mix van pop/punk en rock. Tot het tijd is om naar huis te gaan.

De volgende voorronde van Steenworp is op 15 februari in Club 26 te Schoondijke.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland