Hatred Defined maakt vliegende start bij Spectra Hatred Defined maakt vliegende start bij Spectra

Goese death metal band scoort publieksprijs en een plek op Klomppop

, Tekst: Dennis de Waard Foto’s: Rene Kauwenbergh

Hatred Defined maakt vliegende start bij Spectra

Goese death metal band scoort publieksprijs en een plek op Klomppop

Tekst: Dennis de Waard Foto’s: Rene Kauwenbergh ,

Deze voorronde van Spectra zal de ‘luide’ editie zijn, oftewel, een lekker potje headbangen! De vier bands die het vanavond tegen elkaar opnemen zijn: Fire Within, Decency Defiled, Phased Curve en Hatred Defined. Als special act komt de Amsterdamse metal core band The Charm The Fury.

De symfonische metal band Fire Within, afkomstig uit Middelburg, opent de avond. De band heeft vanaf de eerste gespeelde noten al een ongelooflijk professionele houding, al is het nog maar hun derde optreden. Muzikaal gezien zijn de bandleden goed op elkaar ingespeeld en ook aan de aankleding (twee banieren met het logo van de band) is gedacht. Met vier afwisselende songs legt Fire Within meteen de muzikale lat hoog. Voor het laatste nummer, ‘Reality’, wordt het publiek ook gevraagd om mee te zingen. En dat doet het publiek maar al te graag. Van de jury krijgt de band als puntje van kritiek te horen dat er eigenlijk een tweede gitarist ontbreekt. Want, daar waar de solo’s knallen, mist er dan net wat opvulling. Ook zal de zanger, Dennis van de Bor, nog iets op zijn zang moeten oefenen, want soms kan hij de hoge tonen net niet bereiken.
 
Bij de Walcherse trash metal band Decency Defiled gaat het gaspedaal nog meer tot aan de vloer. De zanger vliegt van links naar rechts over het podium, terwijl hij met een duistere blik in zijn ogen zijn bandleden aanmoedigt om keihard te spelen. Dat doen de bandleden ook, maar nog niet vol overtuiging op het over te brengen op het publiek. Ze staan er zelfs wat statisch bij. Door een technische fout in de microfoon van zanger Joseph Black, is hij het laatste halve nummer niet te horen. Daar heeft hij totaal lak aan en brult gewoon door, wat toch wel enig respect verdient. Decency Defiled mag uiteindelijk de allereerste pit op hun naam schrijven door een nummer van Slayer het publiek in te gooien.
 
Phased Curve uit Zierikzee brengt rock met ballen. Niet de hardste rock van de avond, maar de songs die deze band spelen, klinken het strakst. Zo zijn er geen foutjes en missers te horen in het optreden. Hoewel alles heel goed op elkaar is ingespeeld, lijken de nummers wel wat in herhaling te vallen. Zo lijken de teksten allemaal wat op elkaar en worden bepaalde zinnen vaak herhaald. En dat doet soms wat afbreuk aan de interesse van het publiek. Toch is het wel een band met ambitie, die intussen een radio-optreden hebben en met een video aankomen. Een band om in de gaten te houden.
 
Als laatste deelnemer betreedt de death metal band Hatred Defined het podium. Het is vanavond hun allereerste optreden. Maar, bijna elk bandlid heeft zo al enig podiumervaring: Arjan Poot en Vincent Krijger speelden in de band Legija, Johnno Rijnhout trad op met Dismay en Roy de Waard heeft de nodige ervaring opgedaan bij Raptured. Enkel zanger Erin Henson heeft nog nooit op een podium gestaan, al is dat nergens aan te merken. Wat een strot heeft die jongen! Terwijl hij er op los grunt, scheuren de gitaren ondertussen het publiek in tweeën om een Wall of Death te veroorzaken. De band, die heel wat vrienden heeft meegenomen naar Ovezande weet vanaf het eerste nummer de mensen te laten headbangen en een goeie moshpit te maken. Na vier nummers keiharde metal wordt er geroepen “We want more!”. Maar het is tijd, tijd voor Amsterdamse metal core van The Charm The Fury!
 
 
Om nog even te laten zien hoe een echt goede metalavond afgesloten wordt, is er The Charm The Fury. Een band die internationaal gaat, een debuutplaat in de winkel heeft liggen (getiteld “A Shade Of My Former Self”), en net op Eurosonic Noorderslag heeft gestaan. Caroline Westendorp is een uitstekende vocalist. Ze weet het publiek perfect te omarmen om ze vervolgens in een wervelwind van armen, benen en bier in de moshpit te gooien. Alle instrumenten aanwezig op het podium worden volledig afgeranseld.
 
Uiteindelijk komt voor de vier deelnemende bands het verlossende antwoord. Hatred Defined mag nog een optreden toevoegen aan hun live performances, want door deze editie van Spectra te winnen gaan ze door naar de finale op Klomppop. En dat is nog niet alles, ook het publiek koos voor Hatred Defined. Met deze double kill is er geen betere vliegende start te bedenken voor deze band. 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland