Raketkanon en Bear slopen 't Beest Raketkanon en Bear slopen 't Beest

Kort maar krachtig optreden van Vlaamse lawaaibands

, Tekst en foto's: Andre Joosse

Raketkanon en Bear slopen 't Beest

Kort maar krachtig optreden van Vlaamse lawaaibands

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Raketkanon heeft inmiddels een reputatie opgebouwd in de podia. Een concert van deze band vergeet je niet snel, want de muzikanten geven zichzelf helemaal en gaan helemaal los. Zal ook vanavond ‘t Beest slachtoffer worden van de sloopkogel die Raketkanon heet?

Hell of a show

Opener vanavond is Bear. Dit Antwerps kwartet is de nieuwe ontdekking die we in het hokje 'lawaaibands' mogen scharen. Noisecore noemt de band het zelf: stevige hard core punk met een gezonde dosis rock er in verwerkt. De band gaat hard en neemt zelden snelheid terug. Het publiek is enthousiast en laat de waardering blijken met applaus en geroep, maar er komt weinig beweging in de zaal. 
 
Als na een kleine driekwartier de gitarist zijn gitaar omruilt voor het laatste nummer, wordt er vanuit de zaal geroepen dat zijn vorige gitaar toch stukken mooier was. Het antwoord is eenvoudig: “Deze mag kapot”. En dat gaat hij dan ook. Tijdens de laatste seconden belanden gitaar en gitarist in de drumset en slopen ze de boel. Dat de microfoons rond de drumkit al zorgvuldig zijn verwijderd en de speciale sloopgitaar is omgehangen, maakt het net iets gemaakt. Maar, dat neemt niet weg dat we hier een hell of a show hebben gezien van deze hardcore rockers.

Van Barry White tot Donald Duck

Dat iedereen voor Raketkanon komt is duidelijk. De zaal loopt vol en er komt de nodige beweging in de menigte. Ook Raketkanon doet niet aan verhalen en anekdotes; het is het gas erop en gaan.
 De band heeft op Anywave 2013 al een goede indruk achtergelaten. Vandaar dat een groot gedeelte van het publiek uit Zierikzee is komen afzakken.
 
Raketkanon brengt vele stijlen samen tot een eigen geluid. Doom, sludge en noise, grunge en metal versterken elkaar of wisselen elkaar razendsnel af in de nummers. Stemvervormers variëren de zang van Barry White tot Donald Duck en zetten de nummers zo extra kracht bij. Achter op het podium gaan de toetsenist, die voornamelijk de bassen voor zijn rekening neemt, en drummer compleet los. Zanger Pieter-Paul Devos neemt samen met gitarist Jef Verbeeck de voorkant en de zaal voor hun rekening. 
 
Raketkanon zet een geweldige show neer. De songs brengen naast een pot lawaai ook nog melodie voort. Erg aangenaam allemaal. De drang tot destructie lijkt wat minder dan hun optreden in Zierikzee, maar we zijn uiteraard voor de muziek gekomen. Wel jammer dat de band het uur niet vol maakt en na ruim drie kwartier het podium verlaat en niet over te halen is voor een bisronde. Kort maar krachtig!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland