Monsun winnaar eerste voorronde T-strijd Monsun winnaar eerste voorronde T-strijd

Veelbelovende start van derde editie bandwedstrijd

, Tekst en foto's: Andre Joosse

Monsun winnaar eerste voorronde T-strijd

Veelbelovende start van derde editie bandwedstrijd

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

De derde editie van de T-strijd belooft nu al een spannende editie te worden. De vier bands op deze eerste voorronde hebben de lat hoog gelegd. Vanavond presenteren Monsun, Awash, King Pistache en The Altodite zich aan publiek en jury in het Bergse Gebouw-T.

Awash trapt de avond af. De band gaat al wat langer mee en de ervaring hoor je terug in het optreden. Een strak optreden, met als opvallend pluspunt de zanger. Zijn stem heeft wat weg van Maccabees-zanger Orlando Weeks. De muziek gaat een totaal andere kant op. De semi-akoestische poprock heeft een Amerikaans geluid. Awash heeft de toon gezet. De drie andere bands moeten vanavond alles uit de kast halen.
 
Maar de Goesenaren van Monsun laten zich niet gek maken. Het drietal krijgt zonder al te veel moeite het publiek mee met hun grunge bluesrock. De verplichte cover gaat niet helemaal zoals het bedoeld was, maar de rest van hun set rockt. Gruizig en rauw, blues en garage, de zaal wordt overdonderd door het werk van deze jonge honden. Als de set klaar is, roept het publiek, nota bene fans van een andere band, om een toegift. De toegift komt en ook na dit extra nummer spelen de heren door. De organisatie moet de stekkers eruit trekken om de band stil te krijgen. Onder luid geroep neemt de DJ het over.
 
The Altodite komt uit Breda. Met hun pittige hardrock, die zich laat beïnvloeden door punk, grunge, metal, rock en.... tja, wat eigenlijk niet. Deze band presenteert een kakofonie aan stijlen. Helaas resulteert dit niet echt in een eigen geluid, maar meer in een wat verwarrend optreden dat vele kanten op gaat. De bandleden zijn erg fanatiek en weten hoe ze een show moeten neerzetten. Met een wat meer gefocuste stijl gaan we zeker meer van deze Brabanders horen.
 
Afsluiter vanavond is King Pistache. De band komt uit Bergen op Zoom. Een thuiswedstrijd dus en dat is goed te zien. De halve zaal is gekleed in King Pistache t-shirts. Vrienden, kennissen en ouders, iedereen is mee als supporter. De band speelt goed in het gehoor liggende poprock die je slechte humeur in drie minuten kan doen verdwijnen. Vrolijkheid troef bij deze band. De afwisselende zang van zanger en zangeres maakt het een gevarieerd en prettig optreden.
 
De jury heeft niet lang nodig voor hun oordeel. De Goesenaren van Monsun zijn de grote winnaar vanavond. Het meenemen van fans heeft voor King Pistache een verdiende publieksprijs opgeleverd. 31 januari is de volgende voorronde in Gebouw-T.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland