June Noa in ‘t Beest June Noa in ‘t Beest

Een set vol funk, soul en blues met een dikke Motown sound

, Tekst: Joyce de Nijs Foto's: René Kauwenbergh

June Noa in ‘t Beest

Een set vol funk, soul en blues met een dikke Motown sound

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: René Kauwenbergh ,

DJ Sandstorm (Sander Verhaar) organiseert samen met poppodium ‘t Beest de maandelijkse Jazz Mash, een zondagmiddagmatinee genoemd naar zijn voormalige radioshow. Deze middag, 26 januari 2014, is de eerste van de reeks. Bij de “Jazz Mash matinees” ligt de focus voornamelijk op jazz, soul, funk en alle mogelijke kruisbestuivingen daartussen.

De mede-organisator opent de middag. Terwijl hij lekkere funky en soul platen draait, druppelt het publiek binnen. Het is niet afgeladen vol, maar wel gezellig druk. De sfeer is goed en de zaal is leuk ingericht. Een paar zwartbeklede statafels en wat theelichtjes zorgen meteen voor een intieme huiskamersfeer in het Goese poppodium.

 

June Noa (pseudoniem van Patricia Wunnink) geeft van begin tot eind een indrukwekkend optreden. De Amsterdamse soulzangeres is nu een jaar of twee succesvol in haar muziekcarrière en ongetwijfeld gaan we nog veel van haar horen. Haar album ‘Not Guilty’ is gerust een succes te noemen. Ze heeft een stem waar je ‘U’ tegen zegt en bezorgt deze middag keer op keer kippenvelmomenten. Ze zingt zowel zwoel en teder als stoer en ruig, maar altijd vanuit het hart. Daarnaast staat de soulzangeres heel relaxed op het podium; ze is daar duidelijk in haar element. Het is dan ook genieten met volle teugen.

 

Haar band speelt ontzettend goed. De blazerssectie ontbreekt dan wel vandaag, maar dat doet niets af aan het optreden. Het geluid is perfect. De muzikanten zijn goed op elkaar afgestemd, waardoor iedereen prima tot zijn recht komt. Er wordt goed naar elkaar geluisterd en de flow onderling is goed. Samen met June Noa brengen ze een set vol funk, soul en blues; alles met een dikke Motown sound. Swingende nummers als ‘Why’ en ‘Suspicious’ worden afgewisseld met wat rustigere nummers. Een prachtig rustpunt is het bluesnummer ‘Somebody Loves You’. Ze sluit af met ‘Thank You’ en dat is wat ons betreft wederzijds! Kortom, de Jazz Mash in ’t Beest smaakt naar meer. 

 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland