Eerste editie StuKaFest in Middelburg Eerste editie StuKaFest in Middelburg

Een kijkje in het Zeeuwse studentenleven

, Indi van Casteren

Eerste editie StuKaFest in Middelburg

Een kijkje in het Zeeuwse studentenleven

Indi van Casteren ,

Sinds een paar jaar wordt er in de grote Nederlandse studentensteden jaarlijks een festival speciaal voor studenten georganiseerd: Het Studenten Kamer Festival, kort gezegd StuKaFest. Voor het eerst vindt dit jaar het StuKaFest plaats in Middelburg, op dinsdag 25 februari 2014, en wordt het georganiseerd door de studenten van het University College Roosevelt. Het belooft een culturele avond te worden, gevuld met allerlei optredens. Hoewel de term ‘Studenten Festival’ doet vermoeden dat alleen studenten welkom zijn, wil Middelburg graag studenten én lokale inwoners uitnodigen een kijkje te nemen in het Zeeuwse studentenleven.

Al vanaf 2001 worden er verschillende StuKaFest festivals georganiseerd, verspreid door het hele land. Het festival is een cultureel evenement, dat een exclusief kijkje geeft in de studentenhuizen van Nederland. Naast het bezorgen van een leuke avond ligt de nadruk vooral op het belichten van de nieuwe kunsten in Nederland. Studentenkamers- en -huizen worden speciaal omgetoverd voor deze gelegenheid tot een ééndaags-podium. Diverse artiesten brengen een bezoek aan de studentenkamers en verzorgen er optredens. Het programma is zeer gevarieerd en breed georiënteerd, uiteenlopend van cabaret, theater tot aan dans en muziek.
 
Het StuKaFest Middelburg wordt feestelijk afgesloten in ’t Schuttershof. Het wordt een groot feest met live muziek en de nodige gezelligheid. Voor zowel de optredens in de studentenkamers als voor het eindfeest zijn kaarten te koop. Het is ook mogelijk om een kaartje te kopen voor een deel van het festival. Meer informatie over het festival en de tickets is te vinden op www.stukafest.nl of kijk op de Facebookpagina van StuKaFest Middelburg.
 
Hieronder de programmering van StuKaFest Middelburg 2014:
 
Dinsdagavond 25 februari:
Openingsact 19.00 – 20.00: Hannoa
Met verdere optredens van Marike Jager, ill Skill Squad, Lonneke Dort, Maask, LiGHT-UP, Kunstbende, Beatnik Fandango en Damien Almudena. De optredens duren tot ongeveer 22.30, daarna volgt er aansluitend het grote StuKaFest feest in ’t Schuttershof.
 
Afsluiting 23.00 tot 04.00:
Het StuKaFest feest in ’t Schuttershof met optredens van Keltjet en Dropmix. 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland