3 nieuwe namen voor Weitjerock 3 nieuwe namen voor Weitjerock

The Sore Losers, Customs en Dyl’N komen naar IJzendijke

, Gijs Kamphuis

3 nieuwe namen voor Weitjerock

The Sore Losers, Customs en Dyl’N komen naar IJzendijke

Gijs Kamphuis ,

The Sore Losers, Customs en Dyl’N zijn toegevoegd aan het affiche van Weitjerock, zo heeft de festivalorganisatie in IJzendijke bekend gemaakt. Singer-songwriter Dyl’n is de eerste Zeeuwse act die naar het weitje aan de Krabbegatweg komt. Eerder werden The Elementary Pinguins en DJ M@gneto al bevestigd. Geen van alle genoemde acts is nog de echte hoofdact. Op die naam is het dus even wachten.

De Belgische band Customs is in eigen land ‘wereldberoemd’ en ook in Zeeuws-Vlaanderen geen onbekende (o.a optreden op Vestrock in 2010). De hit ‘Rex’ zette de band op de kaart en werd in 2009 op Studio Brussel tot song van het jaar verkozen. Van het debuutalbum 'Enter The Characters’ uit hetzelfde jaar kwamen de singles 'Justine' en 'Shut up, Narcissus'. Het album verkocht meer dan 15.000 exemplaren. Ondertussen zijn de vier Belgen toe aan hun derde album ‘The Market’. Hun geluid is verworden tot een dansbare rockvariant, die ook in IJzendijke aan zal slaan.   
Ook Belgisch zijn The Sore Losers. De band haalde de finale van de Humo Rockrally in 2010 en staat sindsdien in de spotlights. Er volgenden optredens op onder andere Pukkelpop en Into The Great Wide Open. De mannen uit Hasselt proberen hun voorliefde voor rock, country, blues, folk en garage om te zetten in een eigen geluid. Hun laatste single ‘Working Overtime’ werd hotshot op Studio Brussel. Dat nummer spelen ze ongetwijfeld ‘in de wei’ op 26 juli.
Dyl’N is in zijn woonplaats Cadzand en omstreken een fenomeen. De Jack Johnson van Zeeuws-Vlaanderen grossiert in mooie eigen liedjes afgewisseld met verrassende covers. Vorig jaar haalde hij de finale van bandwedstrijd Steenworp en speelde hij op het Lazy Sunday Festival in Retranchement. Hopen op een zonovergoten dag, lekker in het gras en luisteren naar Dyl’N. Dat is pas een festivalgevoel.
 
Alle informatie over het festival vindt je op: www.weitjerock.com
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland