Swamp Machine zit zeker niet in het spreekwoordelijk moeras Swamp Machine zit zeker niet in het spreekwoordelijk moeras

Over optreden in The Underworld, een platenlabel en het nieuwe album

, Tekst en foto's: Agnes van den Herik

Swamp Machine zit zeker niet in het spreekwoordelijk moeras

Over optreden in The Underworld, een platenlabel en het nieuwe album

Tekst en foto's: Agnes van den Herik ,

Dat Swamp Machine een band is om serieus in de gaten te houden, blijkt maar weer uit de nieuwe ontwikkelingen rondom deze band. Vorig jaar gaven Koen van Soelen (bas en zang), Mehidah Endenburg (gitaar) en Rick Schuitemaker (drums) al aan dat ze willen groeien, ontwikkelen en met volle overgave hun muziek willen brengen. Een jaar later blijken deze aspiraties daadwerkelijk vorm te krijgen. Dankzij Mehidah Endenburg weet 3voor12/Zeeland hoe deze ontwikkelingen zijn ontstaan en vorderen.

Vorig jaar werd het nummer ‘Giant Dwarf’ ontdekt door Gareth Kelly via Facebook en YouTube. Kelly was zo onder de indruk, dat hij Swamp Machine uitnodigde om in februari 2013 op te treden op een klein festival (Winter Warmer Weekender) in Londen. Tijdens dit festival was een aantal organisatoren aanwezig van Desertfest. Zij lieten weten gecharmeerd te zijn van de band, maar verder vernamen de bandleden niets meer van de organisatie. Dit werd toch enigszins als teleurstellend ervaren.   

Het hart van de alternatieve muziek scene

Maar, het loopt anders dan verwacht. Als Mehidah Endenburg als organisator van ‘Massafest’ (The Lane in Oostburg) Gareth Kelly’s band ‘Gurt’ uitnodigt om er op te treden, hoort hij van Kelly dat Swamp Machine geboekt gaat worden voor Desertfest. Dit drie daagse festival in Londen gaat 25 april 2014 van start in The Underworld, het hart van de Engelse alternatieve muziek scene. Op de eerste dag zal Swamp Machine evenals een veertigtal andere bands, optreden waar bands als Sepultura, Slash’s Snakepit, Foo Fighters en Soundgarden hen voorgingen. 
 
Ondertussen zijn er veel contacten gelegd binnen Engeland en groeit het aantal Engelse fans. Dit tot grote vreugde van de driekoppige Zeeuwse band, die vervolgens de stoute schoenen aantrok en op zoek ging naar een label. Ook hierin heeft de inmiddels goed bevriende Gareth Kelly kunnen helpen, want Swamp Machine is in zee gegaan met het label When Planets Collide, veelal gericht op stonerrock- , doommetal- en sludgemetal bands.   
 

Mondo Magic

Kortom, het gaat Swamp Machine voor de wind. Uiteraard na noeste arbeid, want de mannen hebben recent een nieuw album opgenomen. ‘Mondo Magic’ zal op 1 maart 2014 in The Lane Oostburg voor het eerst het grote publiek in gaan. 
 
Dat Swamp Machine in de lift zit is wel duidelijk en hopelijk heeft 2014 nog meer moois in het verschiet voor de sympathieke band. Om niemand het moeras in te sturen, volgt hieronder nog een overzicht van de komende optredens:   
 
01 maart: The Lane, Oostburg Album release Mondo Magic 
29 maart: Brogum, Zierikzee 
26 april: DesertFest, Londen 
25 mei: Podium in Terneuzen, Terneuzen on fire Festival  
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland