Knarsetand spettert in podium ’t Beest

Nieuwe talentvolle band maakt indruk in Goes

Tekst: Joyce de Nijs Foto’s: Dennis de Waard ,

Knarsetand is een 10-koppige formatie die sinds eind 2012 samen speelt. Hun eerste single ‘My Escape’ bracht de band vorig jaar oktober uit en in januari van dit jaar volgde de tweede, ‘Flying Away’. De stijl van Knarsetand varieert van reggae, drum & bass, balkan, dubstep, hiphop en meer, vaak zelfs binnen één nummer. Vanavond, zaterdag 22 februari, staan alle bandleden op het podium ’t Beest in Goes en spelen ze de zaal plat.

Bij binnenkomst draait DJ One Ear de zaal alvast warm met chille dub en drum & bass tunes. Het is nog vrij rustig en even lijkt erop dat dat zo blijft. Maar langzaamaan komt er toch aardig wat volk binnen gelopen.
 

Als Knarsetand het podium betreedt, kijken de aanwezigen nog even de spreekwoordelijke kat uit de boom, maar al snel komen de voeten van de vloer en wordt er lekker gedanst. Het is ook bijna onmogelijk om stil te blijven staan op deze muziek. De bandleden stralen energie uit en dat werkt erg aanstekelijk. Ook de combinatie van muziekstijlen, hun verscheidene instrumenten en electronica maakt het geheel tot één grote verrassing. Er gebeurt enorm veel in hun composities, maar toch wordt het geen chaos.

Het brein achter de band, Martijn Holtslag, weet de boel flink op te hitsen. Als rapper Ongeoorloofd timmerde Holtslag al aan zijn muzikale weg. Hier vanavond bij Knarsetand trakteert hij het publiek op een vette beatbox performance en stoere raps. Zangeres Miou Amadée staat met haar mooie, beheerste stem vol zelfvertrouwen achter de microfoon.
 
Het einde nadert, en na een luidruchtig ‘nog-een-liedje’ met een daverend applaus krijgt ‘t Beest nog een toegift, ‘Gipsy Parade’, één van hun nieuwste nummers. En zo eindigt een heel goed optreden van een prille band. Knarsetand… daar wil ik nog graag meer van horen.