Graauwrock line-up is er bijna

Smash en Steady New Sounds toegevoegd aan programma

Gijs Kamphuis ,

Graauwrock heeft de Zeeuwse bands Steady New Sounds en Smash bevestigd voor de 2014 editie en daarmee is de programmering bijna rond. Eerder wist het festival in Graauw de Britse band The Levellers te strikken als hoofdact. Mister and Mississippi komt op Hemelvaartsdag, 29 mei, ook naar Oost-Zeeuws Vlaanderen.

The Levellers bestaat sinds 1988 en heeft 14 albums op hun naam staan. De Britten hebben veel van de wereld gezien, maar Graauw was nog een witte vlek op hun kaart. Daar gaat nu dus verandering in komen, want de muziek van deze folkrockers zal klinken op sportpark De Boomwaai. Ook folk, maar dan van het ‘moderne soort’, maakt Mister and Mississippi. Deze Nederlandse act brak vorig jaar door, speelde op Noorderslag, deed verschillende voorprogramma’s (o.a Blaudzun) en won het een 3FM award voor beste nieuwkomer. Hun titelloze debuutalbum werd lovend ontvangen en de single’s ‘Northern Sky’ en ‘Same Room, Different House’ eindigde in de 3voor12 jaarlijst van 2013 op respectievelijk 39 en 64.  
De organisatie van Graauwrock heeft elk jaar oog voor (Zeeuws) talent. Daarom zijn Smash en Steady New Sounds aan de line-up toegevoegd. Smash is eenjonge rockband uit Heikant en stond al eerder op Rock Around The Bridge, Steenworp en deed mee aan de coverbandwedstrijd Clash of the Coverbands. Steady New Sounds komt uit Middelburg en timmert al een aantal jaar goed aan de weg met hun in de jaren zestig gewortelde pop/rock. Na 3FM serious talent te zijn geweest, op Concert At Sea en Breda Barst te hebben gespeeld, zijn de Zeeuwen nu weer in de studio om nieuw materiaal op te nemen. Daar laten ze in Graauw vast wel iets van horen. 
Als laatste wordt de winnaar van Road To Graauwrock aan het festivalprogramma toegevoegd. Deze wordt gekozen op de dag voor Hemelvaart, wanneer de wedstrijd plaatsvindt.