Hardlife Promotion viert feest

Hardlife live brengt vier metal bands naar De Pit Terneuzen

Gijs Kamphuis ,

Zeeuws-Vlaming Mike de Coene is in de metalwereld bekend met zijn bedrijf Hardlife Promotion, waarmee hij de promotie verzorgt voor vele bands en platenmaatschappijen binnen het harde genre. Vanwege het vijftienjarig bestaan van dit bedrijf organiseert De Coene een feestje: Hardlife Live. Daarom zijn er op zaterdag 22 februari in De Pit (Terneuzen) vier Belgische metalbands aan het werk te zien zonder dat het je een euro kost.

De Coene heeft gekozen voor een kleurrijk programma, dat voor ieder wat wils biedt. Zo vaardigt de stad Kortrijk de band Dyscordia af. De band maakt progressieve melodieuze power metal voor liefhebbers van de oude Helloween, Amon Amarth, Nevermore, Iron Maiden, Children of Bodom en Blind Guardian. De zesmansformatie heeft tot op heden twee cd’s de wereld in de gestuurd en doet een gooi naar een optreden op Graspop 2014 via de Red Bull Bedroom Jam.  
Uit de regio Oost-Vlaanderen / Antwerpen komt het industrial gezelschap Notti Del Terrore. Deze vriendelijke mannen hebben net hun tweede album ‘Havoc’ uit en willen ook Terneuzen overtuigen dat ze wat kunnen. De band speelt een mix van industrial metal in de lijn van Fear Factory en Static-X. Het album moest twee keer opnieuw gemixed worden, eer de heren tevreden waren. Ze nemen geen genoegen met iets minder, alles moet perfect zijn. 
 
De female fronted metal wordt deze avond vertegenwoordigd door Valkyre. Deze band rond zangeres Claudia Michelutti haalt de inspiratie bij bands als Nightwish en Epica. Met veel gevoel voor dramatiek brengt het zestal bombastische metal met invloeden uit klassieke muziek en folk. Over debuutalbum ‘Our Glorious Demise’ schreef metalmagazine Aardschok: “De composities zijn prima in balans, die ondanks de aanwezigheid van toetsen nog zeker het predicaat metal verdiend.”
 
Uit de krochten van het Vlaamse land is drie en half jaar geleden Scutigera opgestaan. Deze nog jonge band speelt melodieuze power metal en komt voor het eerst verder dan hun eigen landsgrenzen om er op te treden. Hun vier track EP ‘Out Of Its Cave’ is nu bijna een jaar oud en de groep is klaar op te knallen in De Pit.
 
Hardlife Live is zaterdag 22 februari
deuren open: 19:30 uur Aanvang: 20:00 uur
Meer informatie: www.podiuminterneuzen.nl