Willy the Poet werkt aan debuut Willy the Poet werkt aan debuut

Nieuwe single voorloper van ‘eigen geluid’ op debuut-EP

, André Joosse

Willy the Poet werkt aan debuut

Nieuwe single voorloper van ‘eigen geluid’ op debuut-EP

André Joosse ,

Willem Lokerse timmert al enige tijd aan de weg als rapper Willy The Poet. Bezoekers van lokale talentenjachten zoals Podium-Z en Spectra kennen hem vast en zeker. Deze talentenjachten brachten hem naar Klomppop en het Bevrijdingsfestival. Een nieuwe single is de voorloper van zijn debuutalbum. 3voor12 Zeeland sprak hem over zijn muziek en optredens.

Na zeven jaar vallen en opstaan is het tijd voor de 22-jarige Willy The Poet om een debuutalbum uit te brengen. Eerder dit jaar bracht hij al een mixtape uit. Op de tape staan tien Engelstalige nummers geïnspireerd op het dagelijks leven en twee belangrijke gebeurtenissen in zijn leven, de scheiding van zijn ouders en het overlijden van zijn vader. Over dit laatste schreef hij het nummer 'Let Pops Down' over de beat van 'Let Nas Down' van J.Cole. De EP zal geen vervolg worden op de mixtape: “Ik had de mixtape gemaakt als een soort van demo, om te laten zien wat ik allemaal kan doen. Op de EP die ik volgend jaar ga uitbrengen ga ik me meer focussen op wat ik echt wil doen, proberen een eigen sound te maken.” De single ‘Think About You’ is een beter voorbeeld voor het geluid van zijn EP: “Een beetje die soulful sound, langzame laid back flow en een goed verhaal.”
Samenwerkingen
Alle teksten zijn zelf geschreven, maar voor de beats heeft hij contact gezocht met onder andere I75 Beatz uit Los Angeles die hij via Soundcloud heeft ontmoet. MC Rino, die meerapt op 'Lone Warriors' komt uit Bergen op Zoom en is een oude schoolvriend van Willy. Toch zit er geen vaste samenwerking in tussen de twee vrienden. Willy: “Ik heb er voor Klomppop wel over nagedacht, maar we zijn totaal verschillende rappers. Begrijp me niet verkeerd: hij is een geweldige gast en kijk uit voor zijn ‘Kickstart’ mixtape, maar onze benadering van liveshows is heel anders. Rino legt meer de aandacht op performance ik ben meer een soort verteller. Ik ben niet zo beweeglijk als hij, ik focus meer op het overbrengen van mijn teksten. Ik vind dat we elkaar juist een beetje in de weg lopen. Rino is echter nog steeds ‘my man’ en ik zal alles doen om hem te helpen waar ik kan en verwacht zeker nog meer samenwerkingen van ons in de toekomst.”
Optredens
Het is blijkbaar moeilijk om als hiphop act een optreden te krijgen in Zeeland. “Zoals ik het heb ervaren is hiphop in Zeeland soms een ondergeschoven kindje. Daarom zie je artiesten als BDM, De Hobbyisten, Melph & Mr. Morbid en D-Double allemaal de provincie uitgaan.”
De talentenjachten zijn een positieve bijdrage aan zijn carrière. Niet alleen de liveoptredens zoals op Klomppop. “Ik heb sowieso een studio en een DJ waar ik op kan bouwen en vertrouwen. De single had ik zonder talentenjachten ook wel kunnen uitbrengen, maar ik denk dat het dan minder aandacht had gekregen in de media.” Dit jaar doet Willy the Poet weer mee aan Steenworp en RegioRuis, waar hij vorig jaar de finales niet haalde. Er staat meer op de agenda: “Op 24 december tijdens ‘De Hobbyisten & Friends’ in Zanzibar in Middelburg zal ik mijn gezicht laten zien. Steenworp is op 3 januari in Club 26 in Schoondijke en op 31 januari sta ik in de Drvkkery in Middelburg.”
 
'Think About You' kwam vorige week uit en is beschikbaar op Spotify en iTunes. De mixtape 'Food For Thought: All You Can Eat' is verkrijgbaar op willythepoet.bandcamp.com
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland