D-Double brengt zijn debuut-EP uit bij Top Notch

“Ik heb al minder de neiging om foute dingen te gaan doen”

Tekst: Joyce de Nijs ,

De Vlissingse rapper D-Double heeft een contract getekend bij platenlabel Top Notch. Zijn eerste EP, met als titel ‘Jong, Wild & Roekeloos’, komt 19 december uit. De redactie van 3voor12 Zeeland werd nieuwsgierig naar deze jonge Zeeuwse rapper en nodigde hem uit voor een interview.

 The Next MC

Zijn naam is Reginald Rinaldo Frederik en hij is 24 jaar oud. Hij hield zich in zijn jonge jaren als ‘straatjongen’ vooral bezig met voetbal en ‘foute dingen’. Zo schreef hij af en toe eens een songtekst, geïnspireerd door vrienden in de muziek, en dat ging hem goed af. Toch lag zijn focus vooral op de sport, totdat hij een knieoperatie moest ondergaan en hij daarna niet veel langer meer kon voetballen. Het schrijven sudderde voort, maar het had niet zijn grootste aandacht door de nodige afleidingen van zijn leven op de straat. In 2012 deed hij mee met ‘The Next MC’ een talentenjacht van BNN en veranderde ook zijn artiestennaam: “Mijn artiestennaam was vroeger Dubbel R, dat zijn gewoon mijn voorletters: Reginald Rinaldo. Tijdens The Next Mc heb ik het verandert in D-Double.  Zo van: “Welke double? Oh ja, die Double…”

D-Double won de talentenjacht en vanaf dat moment is muziek maken voor hem een serieuze zaak. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn leven en uit de muziek waarnaar hij luistert. Dat kan van alles zijn, niet alleen maar hiphop. Hij krijgt begeleiding van Rotjoch (101 Barz). Samen met hem en Hydroboyz gaat hij in datzelfde jaar op tour door Nederland. Zijn muziekstijl is hetzelfde gebleven, al is D-Double een stuk professioneler gaan werken. “Ik kan me als volwassen man veel beter verwoorden, dus heb ik enigszins wel een groei doorgemaakt.”


Beste en gekste rapper

Bij Rotjoch heeft D-Double het enorm naar zijn zin, maar toch zoekt hij nog iets, iets anders. Het platenlabel Top Notch had al eens interesse getoond en met het afronden van zijn eerste EP gaat hij eens met het label in gesprek. Hij kan zich goed vinden in hun voorstel en zo wordt er een contract getekend. “Ik denk dat het alleen maar positief zal zijn. Ik heb al minder de neiging om foute dingen te gaan doen op straat en heb daarnaast een manager die me heel goed bijstaat als dat nodig is.” 

D-Double wil een voorbeeld zijn voor jongeren, ze van de straat halen en ze inspireren om wat van het leven te maken. Kortom, ze iets laten doen waar ze goed in zijn en het maakt niet uit of dat nu in muziek, sport of in iets anders is. Hij zou graag eens willen samenwerken met Hef, Gers Pardoel, Sticks (Opgezwolle) en The Opposites: “Vroeger wilde ik altijd de beste en de gekste rapper zijn, maar nu wil ik gewoon de meeste succesvolle rapper zijn en van hiphop kunnen leven.”