Drum ’n bass-party Cycle schudt de ledematen los Drum ’n bass-party Cycle schudt de ledematen los

Vroeg begin van de feestdagen in podium ’t Beest

, Tekst: Joyce de Nijs

Drum ’n bass-party Cycle schudt de ledematen los

Vroeg begin van de feestdagen in podium ’t Beest

Tekst: Joyce de Nijs ,

In podium ’t Beest beginnen de feestdagen al vroeg, want het laatste weekend voor de kerst gooit men er nog een lekker dansfeestje tegenaan. Zaterdagavond stond in het teken van Cycle, met dikke drum ’n bass en crossbreed, verzorgd door vijf dj’s.

DJ Willow opent de avond met een set drum ’n bass en dubstep. Er zijn nog niet veel gasten tijdens zijn set, dus de dansvloer blijft een beetje kaal. Daar komt verandering in wanneer The Denzer zijn set start. Hij draait zoals altijd in een heel eigen stijl, vanavond zelfs op vier decks. Met drum ’n bass, acid en invloeden uit trance brengt hij de eerste bezoekers aan het dansen. Wie eenmaal aan het dansen slaat, houdt niet meer stil. Hooguit voor een toiletbezoek of om een biertje te halen.
 
Aan Pythius de eer om The Denzer op te volgen. Deze electro en drum ’n bass-dj is zeker geen onbekende in de scene, hij heeft al heel wat feesten en festivals gezien van achter de draaitafels. Het lijkt erop dat hij vanavond een beetje chaotisch draait, al blijft de flow toch goed.
 
Wereldartiesten zonder sterallures
DJ Hidden en Eye-D sluiten de avond af. Ook deze heren hebben heel wat feesten gezien en georganiseerd. Met hun roots bij Radio Goes eind jaren 90, zijn ze nu uitgegroeid tot wereldartiesten. Ook zij hebben een heel eigen sound ontwikkeld, de zogenaamde crossbreed. Ze draaien tegenwoordig op festivals en feesten over de hele wereld. Ondanks dat hebben ze zeker geen sterallures. Het is tof dat ze niet vergeten zijn waar ze vandaan komen, ze houden hun authenticiteit en komen nog altijd met plezier in ’t Beest draaien. Hun set zet ’t Beest op z’n kop tot de laatste minuut.
 
Het was een geslaagd feest. Het is goed dat avonden als deze worden georganiseerd door ’t Beest, omdat er lokaal steeds minder danceparty’s zijn. Ook al werd de avond niet heel druk bezocht, dat is waarschijnlijk te wijten aan de aankomende feestdagen. Er is zeker animo voor, elke hoek van de dansvloer werd gevuld en er heerste een goede vibe.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland