De lekkerste muzikale smoothie komt van Bl3nder De lekkerste muzikale smoothie komt van Bl3nder

Def P rapt op jazz tijdens Jazz Mash in podium ’t Beest

, Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Andre Joosse

De lekkerste muzikale smoothie komt van Bl3nder

Def P rapt op jazz tijdens Jazz Mash in podium ’t Beest

Tekst: Joyce de Nijs Foto's: Andre Joosse ,

Def P heeft in zijn muzikale loopbaan al veel aparte combinaties gemaakt met andere artiesten. Als eerste werd hij bekend met Osdorp Posse , de Amsterdamse groep die Nederhop op de kaart heeft gezet. Nu toert hij alweer een paar jaar onder begeleiding van het Bas van Lier-trio onder de naam Bl3nder, een afkorting van ‘Bas van Lier Trio eN Die Ene Rapper’. Het trio bestaat uit: Bas van Lier (toetsen), Cyril Directie (drums) en Harry Emmery (bas). Afgelopen zondag stonden ze in podium ’t Beest te Goes.

Op deze druilerige zondagmiddag is het goed vertoeven in ‘t Beest. De opkomst is niet hoog, maar de gezellige sfeer maakt dat weer goed. DJ Sandstorm, host van de Jazz Mash middagen in ’t Beest, draait de zaal warm met funky tracks voordat Bl3nder het podium betreedt.

Aangename afwisseling

Zodra Def P opkomt gaat het meteen los. Er worden bekende nummers ten gehore gebracht, zoals ‘Power Vrouwen’ en ‘Leipe Shit Ouwe’. Wel met de nodige improvisatie. Def P rapt en freestylet erop los en ook de muzikanten laten zich van hun beste kant horen in meerder solo’s. De afwisseling tussen instrumentale partijen en die met tekst zijn aangenaam. Deze vier heren vullen elkaar goed aan en geven elkaar de ruimte. Dat maakt dat iedereen even goed tot zijn recht komt.

Het is een swingende set. De combinatie van jazz met rap is verrassend fris. Ook voor wie niet per se van hiphop of jazz houdt is dit toch een aanrader.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland