Rockopera 'O Die Zee' aan de Westerschelde

Met muziek van onder andere Moss, Torre Florim, Triggerfinger en Marike Jager

Foto's: Marc Machielse ,

De rockopera ‘O die zee’ is hedendaags muziektheater met een moderne bewerking van Homerus’ klassieke Odyssee. Het stuk wordt uitgevoerd in de gracht van Fort Rammekens aan de Westerschelde. Wij waren bij de try-out.

Een jonge Zeeuw staat op het punt te trouwen. Op de vooravond van zijn huwelijk wordt hij door zijn vrienden ontvoerd voor een vrijgezellenfeest. In de nachtelijke escapade die volgt verliezen de vrienden zich in een hallucinerende trip waarin ruimte en tijd onbetrouwbare begrippen blijken. De beproevingen die de Zeeuw in dit muziekverhaal vervolgens ondergaat zijn losjes geïnspireerd op de beproevingen die Odysseus ooit eerder heeft moeten ondergaan.
 
De muziek van ‘O Die Zee’ komt op een bijzondere manier tot stand, via een nog nooit eerder vertoond samenwerkingsverband. De muziek onder de door Huub van de Lubbe geschreven songteksten wordt gemaakt door onder andere Marike Jager, Torre Florim, Moss, The Black Atlantic, Eefje de Visser en Triggerfinger-drummer Mario Goosens.
 
Afgelopen weekend nam onze 3voor12/Zeeland fotograaf Marc Machielsen een kijkje bij de try-out en maakte dit fotoverslag. Klik op de foto's voor een grote versie. Spoiler-alert: Ga je zelf binnenkort naar deze voorstelling? Check de foto's dan nadien als je van verrassingen houd.