Koninklijk Triggerfinger in Goes Koninklijk Triggerfinger in Goes

Publiek op audiëntie in ‘t Beest

, Tekst en foto's: Gijs Kamphuis

Koninklijk Triggerfinger in Goes

Publiek op audiëntie in ‘t Beest

Tekst en foto's: Gijs Kamphuis ,

Wat doen we met de eerste Koningsnacht, dachten ze bij ’t Beest in Goes. Weet je wat, we vragen de koning zelf of hij wil komen. Niet Willem-Alexander, maar de koning van de Belgische popmuziek: Triggerfinger. Het resultaat? Een knusse show in een ramvolle zaal.

De discussie over wie de lijst van Belgische bands aanvoert op dit moment, hoeft niet gevoerd te worden. Triggerfinger is zonder twijfel de nummer één. Mede dankzij die ene hit die de groep 1,5 jaar later dan gepland pas de kans gaf een nieuw album op te nemen. De geniale ingeving van 3FM DJ Giel Beelen om juist hun die cover te laten spelen heeft de band populairder gemaakt dan ooit. Want wie kent de band nu eigenlijk niet? Maar hoe gaat dat met rockbands die dankzij een ballade doorbreken? Die worden softer. Luister maar eens naar het werk van Extreme na ‘More Than Words’, of Mr. Big na ‘To Be With You’. Toegegeven, dat zijn groepen uit lang vervlogen ‘hair’-tijden, maar toch. Bij Triggerfinger is er gelukkig minder ‘verval’. De band maakt natuurlijk al jaren (hard-)rock met veel melodie en gevoel. Op het nieuwe album ‘By Absence Of The Sun’ is die stijl hooguit wat glad gestreken, zo getuige de single ‘Perfect Match’ en het titelnummer. Beide nummers zijn al vrij vroeg in de set verwerkt. Net zoals alle nummers van de nieuwe plaat al vroeg voorbij komen. 
 
Voorganger in een hoogmis
Er wordt geopend met ‘Game’ terwijl ook ‘And There She Was, Lying In Wait’ een plekje op de setlist heeft verworven. Rocken doet de band gelukkig niet minder dan voor ‘de hit’. Altijd met veel overtuiging, passie en plezier, zo ook vanavond. Het publiek eet uit de hand van entertainer en opperhoofd Ruben Block. Zeker als de Belg iedereen stil krijgt door het machtige ‘My Baby’s Got A Gun’ deels onversterkt a capella te doen. Staande op de rand van het podium preekt hij, als was hij de voorganger in een hoogmis. Met naast hem drumdier Mario Goossens (die halverwege de show nog even een solo weggeeft ook) en bassist Monsieur Paul (Paul van Bruystegem) aan de andere kant van het podium. 
 
Te groot voor Goes
“U heeft het warm?” vraagt Block geheel overbodig. Het water gutst van de muur in de snelkookpan die’t Beest vanavond is. ‘All This Dancin’ Round’, ‘First Taste’ en ‘Cherry’ zorgen voor de climax. Waarna het trio even verdwijnt. Natuurlijk zijn er toegiften en natuurlijk is daar dan ‘de hit’, en natuurlijk wordt het nummer uit volle borst meegebruld. Wie daar speciaal voor gekomen is, kan tevreden huiswaarts. Maar, de meeste mensen in het publiek zijn er omdat ze een topband aan het werk willen zien op een locatie die natuurlijk veel te klein is voor deze edellieden. En een topband hebben ze gezien! Zo kunnen ze na afsluiter ‘Black Panic’ dan ook dik tevreden terug naar huis.
 

Wat een show en wat een eer dat de koning zelf zich niet te groot voelt voor Goes. In 2009 brak Zijne Majesteit al eens de tent af. Vijf jaar later had hij misschien de Zeelandhallen wel uitverkocht, maar gelukkig koos hij voor een select publiek in ’t Beest. Leve de koning, hoera, hoera, hoera!  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland