Record Store Day 2014: ook in de regio genoeg te vieren Record Store Day 2014: ook in de regio genoeg te vieren

Gebouw-T breidt voor één dag uit, instores in De Drvkkerij, De Waterput en MarmurGomusic en meer

, Dennis de Waard

Record Store Day 2014: ook in de regio genoeg te vieren

Gebouw-T breidt voor één dag uit, instores in De Drvkkerij, De Waterput en MarmurGomusic en meer

Dennis de Waard ,

Schrijf het maar alvast in je agenda: 19 april 2014, die dag staat wereldwijd in het teken van de onafhankelijke platenzaken. Op deze dag brengen veel (inter)nationale artiesten vaak speciaal en gelimiteerd werk uit. Hier is een overzicht van alle belangrijke dingen die je moet weten over deze dag en wat er in onze regio te doen is.

Bergen op Zoom
Ben je in de buurt van Bergen op Zoom op 19 april? Zorg er dan voor dat je een bezoekje brengt aan de platenzaak De Waterput. Grote kans dat je dan bij één van de elf instores binnenloopt. Er zijn vanaf 10 uur de hele dag artiesten te vinden die optreden, en natuurlijk kan je urenlang door de bakken met platen snuffelen naar die ene plaat die je al een tijdje zoekt.
 
Smaakt het bezoek aan De Waterput naar meer? Ga dan even naar de Pop-up Store van Gebouw-T aan de Bosstraat nummer 27. In deze pop-up Store kunnen bezoekers terecht voor een hapje en drankje, tevens zal er ook een DJ ter draaien en worden er diverse ticketacties gehouden. Deze winkel zal geopend zijn van 12:00 tot 20:00.
 
Programma De Waterput:
10:15 Reena Riot (BE)
11.00 Erickson Delcroix (BE)
11.45 Id!ots (BE)
12.30 Intergalactic Lovers (BE)
13.30 Dans Dans (BE)
14:30 Happy Camper
15.30 Tangarine
16.30 Marike Jager
17.15 Clean Pete + Anne Soldaat
18.00 Mintzkov (BE)
19.00 Sky Pilots
 
Middelburg
Ben je in de buurt van Middelburg? Dan kan je naar De Drvkkery. Ook hier kun je terecht bij de grote muziekafdeling voor een lading platen en natuurlijk instores.
 
Programma De Drvkkery:
10:30 Rita Zipora
15:00 Clean Pete
 
 
Zierikzee
Nieuw in de lijst van onafhankelijke platenzaken voor Recordstore Day is MARMURGOmusic in Zierikzee aan de Poststraat 20. Deze zaak heeft een grote collectie tweedehands platen waar je wel een paar uur zoet mee bent. Maar hier kan je ook speciale edities of zeer zeldzame platen tegen het lijf lopen. Een nog vrij onbekende zaak, maar het bezoeken meer dan waard. Verwacht ook hier weer een paar instores:
 
Programma MARMURGOmusic:
11:00 Danny Vera
14:30 Rita Zipora
 
Releases
Kensington is voor Nederland ambassadeur van Recordstore Day 2014, zij zullen op deze dag hun gloednieuwe single 'Streets' dan ook op 7” vinyl uitbrengen. Maar zo brengt bijvoorbeeld ook Chef’s Special 'Day is Done' uit, of wat dacht je van Balthazar die 'Leipzig' releast. Maar ook de grotere namen als David Bowie, Elbow en zelfs de The Rolling Stones brengen hun eerste EP opnieuw op 7” vinyl uit. Check voor de volledige lijst van releases en instores de website van Record Store Day Nederland: http://www.recordstoreday.nl/
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland